ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύθυμες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα

εύθυμες-ιστορίες-του-νασρεντίν-χότζα-873001

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου (ώρες 10:30-12:00) την παράσταση αφήγησης του ιστορητή Στέλιου Πελασγού «Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα» για σχολικές ομάδες Δ´-ΣΤ´ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Ο Νασρεντίν Χότζας και οι περιπέτειές του ξεκινούν από τη Μικρά Ασία, εξαπλώνονται σε όλη τη Μεσόγειο και φτάνουν ώς την Κίνα. Οι ιστορίες του είναι ιδιαίτερα αγαπητές γιατί είναι ένας λαϊκός ήρωας που ποτέ δεν χάνει την αισιοδοξία του, ενώ μηχανεύεται διάφορα τεχνάσματα για να επιβιώσει. Παιδαγωγός και δικαστής, ψυχολόγος και φιλόσοφος μα πάνω απ’ όλα γελωτοποιός, ο Χότζας έχει καταγραφεί στην προφορική παράδοση ως ένας χαρακτήρας που προκαλεί γέλιο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου