ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια αγκαλιά βραβεία και έπαινοι για μαθητές του Γυμνασίου Αγχιάλου

μια-αγκαλιά-βραβεία-και-έπαινοι-για-μα-876103

Μια αγκαλιά βραβεία και επαίνους έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου που συμμετείχαν σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με ποιήματά τους. Το σχολείο είχε πληθωρική συμμετοχή στον διαγωνισμό, με συνολικά 11 μαθητές να λαμβάνουν μέρος και πέντε να πετυχαίνουν να διακριθούν.

Συνολικά έντεκα μαθητές του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου συμμετείχαν με ποιήματά τους στον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης 2022 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας και απέσπασαν συνολικά πέντε βραβεία και επαίνους.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκε Β΄ Βραβείο στη μαθήτρια Ευαγγελία Βικτωρία Μιχαηλίδη, Β΄ Βραβείο στη μαθήτρια Αφροδίτη Γεωργακοπούλου, Α΄ Επαινος στον μαθητή Σιδηρά Ηλία –Ραφαήλ, Β΄ Επαινος στον μαθητή Ιωάννη Αγγελαδάκη και Β΄ Επαινος στη μαθήτρια Κυτιλή Ναταλία.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, Αποστολία Κοτζαγιώτου, «τα ποιήματα των μαθητών ήταν προϊόντα μιας ενδοσχολικής δράσης ποιητικής δημιουργίας στο πλαίσιο της συνδιδασκαλίας των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Θρησκευτικών. Οι μαθητές με αφορμή τη συγκριτική θεώρηση του εκκλησιαστικού εγκωμίου «Αξιον εστί» και αποσπάσματος του ομότιτλου έργου του Οδυσσέα Ελύτη εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν ποιήματα. Αξιοποίησαν τον τίτλο των έργων, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε αξίες της εποχής μας», αναφέρει η κ. Κοτζαγιώτου.

Οι καθηγήτριες που οργάνωσαν την ενδοσχολική δράση και επιμελήθηκαν τα έργα τους είναι η κ. Καλλιόπη Γουργιώτου, Φιλόλογος, και η κ. Σταυρούλα Βλαχάβα, Θεολόγος.

Για την πενταπλή διάκριση μαθητών του, το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει το σύνολο των μαθητών του που κατέβηκαν στον διαγωνισμό και να συγχαρεί όλους όσοι κατάφεραν να διακριθούν με τα έργα τους.

Στη λιτή γιορτή που έγινε στο σχολείο, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Η κ. Μακρή απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες τόνισε την αξία της συνεργασίας και της ομαδικής προσπάθειας, ενώ ο κ. Σαβελίδης τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και διακρίσεις και σε επόμενους μαθητικούς διαγωνισμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου