Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-01, 10:49:31
Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Ναύπλιο και τη βράβευσή της από την UNESCO και τον Δήμο Ναυπλίου, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου θα εμφανιστεί στο Χόρτο για μια συναυλία με θέμα «Η Σμύρνη της καρδιάς μας». Η συναυλία θα δοθεί απόψε, στις 20:00.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου και διεθνώς φημισμένου Φεστιβάλ Χόρτου, για τη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, στην αίθουσα «Γιώργος Χατζηνίκος».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση διανθισμένη με κείμενα και ποιήματα, που είναι μια κατάθεση ψυχής και τιμής στη Σμύρνη. Είναι το απόσταγμα αναμνήσεων από την Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή. Είναι μια μουσική περιγραφή της Σμύρνης του ελληνισμού, που ήταν ένα πλούσιο σταυροδρόμι, ένα χωνευτήρι πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής. Είναι μια μουσική απεικόνιση της Σμύρνης της αρχαιότητας, της Ιστορίας, του Ομήρου, του Καλομοίρη, του Σεφέρη, κ.α.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, καθώς επίσης και από την κοσμική Σμύρνη, όπου οι επιρροές της από τη Δύση την ανέδειξαν σε ιωνική πρωτοπολιτεία.

Στη συναυλία συμμετέχει ένα μικρό τμήμα της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου. Θα λάβουν μέρος οι: Γιώργος Φουντούλης (διεύθυνση ορχήστρας, κιθάρα), Ανέστης Λουλούδης (κιθάρα, μαντολίνο), Βασιλική Ζήση (τραγούδι), Κατερίνα Παπαϊωάννου (φλάουτο), Ειρηάννα Συρίγου (κιθάρα, τραγούδι), Θάλεια Βούρου (τραγούδι), Δημήτρης Δεμίρης, Μαριαλένα Δούλου, Μαίρη Τσεκούρα, Θεανώ Βαούτη, Ιάσων Βελέντζας, Απόλλων Μητσάκης, Κώστας Παπαθανασίου, Βασίλης Σιμόπουλος, Έλλη Σκουφογιάννη, Σεμίνα Σκουφογιάννη, Αγγελική Φουντούλη.

 

Η Κιθαριστική Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη και σημείωσε μια καταπληκτική ιστορική μουσική διαδρομή.

Το 2018 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο Queen Guitar Orchestra in the World"

Το 2019 αποτυπώθηκε σε συλλεκτικές σειρές γραμματοσήμων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επισφραγίζοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο την ιστορική της διαδρομή.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιο πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.

Πολλοί Έλληνες και ξένοι Συνθέτες της έχουν αφιερώσει έργα τους.

Είναι Φορέας Ίδρυσης της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας (18 Οκτωβρίου 2021) και των Παγκόσμιων Κιθαριστικών Αγώνων (2022).

Το 2022 τιμήθηκε από τον Δήμο Ναυπλίου και έλαβε Τιμητική Διάκριση από την UNESCO για την προσφορά της στον ελληνισμό και στον πολιτισμό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=