«Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-01, 09:10:22
Η συγγραφέας και το εξώφυλλο του βιβλίου
«Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή»

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 19.00, οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη παρουσιάζουν το βιβλίο της Βολιώτισσας συγγραφέως Αρτέμιδος Παπανδρέου, με τίτλο «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ, στον Βόλο. Ομιλήτριες θα είναι οι Χριστίνα – Μαρία Λαμπροπούλου, οικονομολόγος, αντιπρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και η Δήμητρα Αλαμάνου – Καραγκούνη, πρόεδρος των Αποφοίτων Θηλέων Βόλου. Συντονίζει η Ροσσάνα Πώποτα.

Την εκδήλωση στηρίζουν: Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις», ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», ενώ οι πρόεδροι των συλλόγων θα χαιρετήσουν την εκδήλωση.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ελλάδα. Αρχές του εικοστού αιώνα.

Χρόνια δύσκολα που οδηγούν στη μετανάστευση αλλά και στη φωτιά των πολέμων. Πληγές που επουλώνονται και άλλες που μένουν ανοιχτές στο χρόνο, ματώνοντας διαρκώς. Τρεις οικογένειες, με κοινή καταγωγή το βουνό των Κενταύρων, πορεύονται το δρόμο τους στο ξεδίπλωμα της Ιστορίας της Ελλάδας χτίζοντας τη ζωή τους μέσα από έρωτες, γάμους, βαφτίσια, γλέντια και χαρές, μα και λύπες, προδοσίες και ίντριγκες ενώ γύρω τους μαίνονται πόλεμοι, εκστρατείες, δικτατορίες, κατοχή, πείνα, στερήσεις…

 Μέλλον αβέβαιο, πολιτικά παιχνίδια εξουσίας και ανθρώπινες ζωές που βρέθηκαν να υποκαθιστούν τα πιόνια σε μια παρτίδα σκακιού των ισχυρών, μα και φιλότιμο περίσσιο που θα γενεί φάρος ζωής και πυξίδα για τους ήρωες του βιβλίου…

Ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα, γνωστοποιώντας στους νεότερους και θυμίζοντας στους παλαιότερους πράξεις της Ιστορίας που …ίσως να λησμονήθηκαν.

Βιογραφικό της συγγραφέως:

Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, σ’ ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον που επένδυσε στην αγάπη των ανθρώπων, των βιβλίων και των γραμμάτων. Αγαπά τη λογοτεχνία, μιας και αυτή κυλά στο αίμα της από τη στιγμή που γεννήθηκε και κατόρθωσε να πραγματώσει το όνειρο της νιότης της, να γίνει συγγραφέας, τα τελευταία χρόνια. Εργάζεται στην τεχνική εταιρεία που έχει ιδρύσει με τον σύζυγό της, έχει δυο γιούς και δυο εγγόνια.

Μετρά τρία μυθιστορήματα στο ενεργητικό της, που κυκλοφορούν με επιτυχία λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για τη γραφή και τα μηνύματα που περνούν στους αναγνώστες: «Ίσκιοι στο φως», εκδόσεις Μ. Σιδέρη, Ιούνιος 20202, το οποίο απέσπασε Α’ Έπαινο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του συλλόγου «Λίνος» για εκδόσεις βιβλίων 2019 – 2020.

«Ένα χαμόγελο στον ουρανό», εκδόσεις Μ. Σιδέρη, Οκτώβριος 2018, Β’ Βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του συλλόγου «Λίνος» για εκδόσεις βιβλίων 2018 – 2019.

Το νέο της βιβλίο «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή» αποτελεί επανέκδοση του πρώτου βιβλίου της με τίτλο «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μολύβι το 2016, με το οποίο έλαβε μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου στον Βόλο καθώς περιέχει πολλά λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία.

Η συγγραφέας έχει παρουσιάσει ως ομιλήτρια αρκετά βιβλία, νέων κυρίως συγγραφέων, τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην Αθήνα και συμμετέχει με κείμενά της στην Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων (έκδοση 2019) και στα τεύχη της Πνευματική Λάρισας (εκδόσεις 2020, 2021, 2022).

 Η Άρτεμις Παπανδρέου είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος».

Από τον Μάρτη του 2018 δραστηριοποιείται ως Γραμματέας του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, την μάνα και το παιδί σε κίνδυνο, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει αναλάβει το τιμόνι της Προεδρίας του Σωματείου με όραμα στο καλύτερο αύριο γυναικών και παιδιών που βάλλονται από κακοποιητικές τάσεις αλλά και την ανακούφιση πασχόντων από την ανέχεια.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=