ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αύριο η ημερίδα της Music &Art 4All

αύριο-η-ημερίδα-της-music-art-4all-888606

Ημερίδα – σεμινάριο με θέμα τη μουσική αλλά και τις πτυχές τις οποίες επηρεάζει τη σύσταση του ανρθώπου διοργανώνεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στον Ριζόμυλο από την “Music &Art 4All”.

Βασικό θέμά της ημερίδας είναι τα οφέλη της εκμάθησης μουσικών οργάνων σε ΑμεΑ – Μουσική και Τέχνη για όλους.

Με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, το 2013 ιδρύθηκε η “Music &Art 4All” από την Αρχιμουσικό Κωστίκα Εύα. Η “Music & Art 4 All” έχει προχωρήσει στη δημιουργία και εφαρμογή της Μοναδικής Εκπαιδευτικής Μεθόδου Εκμάθησης Μουσικών Οργάνων σε ΑμεΑ σε ό,τι αφορά τη Μουσική Τέχνη, αλλά και την εφαρμογή της είτε απευθείας στα ΑμεΑ μέσω εξειδικευμένων, εξατομικευμένων, τόσο Ατομικών αλλά και Ομαδικών προγραμμάτων Μουσικής, όσο και στο να εκπαιδεύσει άτομα με Μοριοδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης – Χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν μουσικές γνώσεις – που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, και να συμβάλουν ενεργά, ενισχύοντας την όλη προσπάθεια.

Στόχος της “Music & Art 4 All” είναι η επικέντρωση στις ικανότητες και όχι στην ‘’αναπηρία’’…. Η ‘’αναπηρία’’ δεν είναι αρρώστια που μπορεί να γιατρευτεί, αλλά μέσω της μουσικής μπορούν να ενισχυθούν τομείς που εξαιτίας της ‘’αναπηρίας’’ δεν ακολούθησαν την αναμενόμενη εξέλιξη και ανάπτυξη. Η μουσική εκπαίδευση στο Δυτικό κόσμο, συχνά επικεντρώνεται στη μουσική σημειογραφία, δηλαδή την ευχέρεια στη γραφή και ανάγνωση της μουσικής. Όμως αυτό δεν είναι πάντα μια απλή υπόθεση, μερικές φορές δε, ακόμη και για επαγγελματίες μουσικούς. Στη μέθοδο της “Μusic & Art 4All”, δουλεύουμε εκτός των άλλων, με εξειδικευμένες παρτιτούρες – ζωγραφιές που αποτελούν ειδικούς μνημονικούς κώδικες εκμάθησης μουσικής. Ποια τα οφέλη… Η ενεργός ενασχόληση με τη μουσική είναι μια διαδικασία που πηγάζει από μέσα μας προς τα έξω – ενδογενή κίνητρα.

Είναι, λοιπόν, κάτι παραπάνω από μουσική ακρόαση που στοχεύει σε ότι αφορά το ομαδικό επίπεδο σε:

Κοινωνικοποίηση. Ανάπτυξη αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης. Ανάπτυξη αντίληψης, επεξεργασίας και ολοκλήρωσης πολυαισθητηριακών ερεθισμάτων. Συμμόρφωση στους κανόνες. Συνεργασία. Ψυχαγωγία. Ενώ σε ατομικό επίπεδο: Ανάπτυξη λεπτής και αδρής κίνησης. Ανάπτυξη ακοής και συγκέντρωσης. Δημιουργία και ανάπτυξη οπτικοκινητικών ικανοτήτων. Ανάπτυξη συντονισμού χεριών – ματιών. Ανάπτυξη λόγου μέσα από τα τραγούδια. Δημιουργία και ανάπτυξη μη λεκτικής επικοινωνίας. Βελτίωση συναισθηματικής κατάστασης. Έκφραση συναισθημάτων μέσα από μουσικά όργανα. Στο εκπαιδευτικό κομμάτι εκμάθηση διαφόρων μουσικών εννοιών, χρώματα, αριθμοί, μέρη του σώματος, ζώα και ήχοι αυτών, εποχές, μουσικά όργανα και οι ήχοι τους. Δημιουργία και ανάπτυξη ορθών τρόπων αναπνοής. Εξάλλου, παίζουμε μουσική ή καλύτερα παίζοντας με τη μουσική, χρησιμοποιώντας την ως “εργαλείο” μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας ορχήστρα, μπορούμε να πετύχουμε τόσα πολλά! Πάντα με γνώμονα ότι η Αγάπη είναι το μέσον για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Και ας μην ξεχνάμε: Όλοι έχουν δικαίωμα στην Τέχνη, όλοι έχουν δικαίωμα στη Μουσική!

Όλα τα παραπάνω και διάφορα άλλα θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα – Σεμινάριο που διοργανώνουμε στο ΒΟΛΟ και το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Οκτωβρίου 2022… Προς ενημέρωση των πολιτών και με Κοινωφελείς Σκοπούς.. καθώς μέρος των Εσόδων θα διατεθούν προς Ενίσχυση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ και ιδιαίτερα για κατασκευή Ράμπας στο Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας του Δήμου Βόλου. Στους Κοινωφελείς Σκοπούς μας αρωγοί είναι οι Ομιλητές, αλλά και 7 καθηγητές Μουσικής μέλη των Συλλόγων που θα πλαισιώσουν με το Μουσικό Σύνολο… και επίσης Guest Star τον ερμηνευτή Στέφανο Κάκκο. Πληροφορίες στη Γραμματεία 6934704726 και για Προπώληση Εισιτηρίων 12€ και στην υπεύθυνη Θεσσαλίας της Musik & Art 4all Αγγελική Κοντοπούλου με Email [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου