ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στο Μουσείο Τσαλαπάτα

βιβλιοπαρουσίαση-στο-μουσείο-τσαλαπ-888878

Παρουσιάζεται στον Βόλο σήμερα, Πέμπτη, το βιβλίο της Μαρίας Γκασούκα και του Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη «Πράσινοι/ες άνθρωποι και θεοί/ες, πράσινες γιορτές, έθιμα και τελετουργίες. Από την παλαιοευρωπαϊκή στην ελληνική λαϊκή παράδοση». Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στις 19.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα.

Το βιβλίο αποτελεί μια περιπλάνηση στο ευρωπαϊκό βασικά μυθολογικό σύμπαν, σε μεσαιωνικούς θρύλους και έπη, σε μαγιάτικες γιορτές, αλλά και σε ελληνικά έθιμα και δρώμενα, τα οποία φαίνεται να διασώζουν στοιχεία αρχαϊκών παραδόσεων, παρά την όποια αμφισβήτηση και κατά συνέπεια απευθύνεται σε αναγνώστριες και αναγνώστες πρόθυμες/ους να κάνουν αυτό το μαγικό ταξίδι ανά τους αιώνες, που τελικά επιχειρείται στο πλαίσιό του.

«Το συγκεκριμένο βιβλίο, προϊόν μακρόχρονης ασφαλώς και συστηματικής επιστημονικής έρευνας, εκτός από τα σημαντικά επιστημονικά πορίσματα που μοιράζεται, επιβεβαιώνει την αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης των πολιτισμικών φαινομένων, ενώ όντας καλογραμμένο αποτελεί ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Αγαθοκλής Αζέλης, συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων στις εκδόσεις Μεταίχμιο που από το 1997 διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ έχει συγγράψει και το πρώτο του βιβλίο μυθοπλασίας με τίτλο «Στις μυλόπετρες του χρόνου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου