ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιωματικά σεμινάρια θεάτρου

βιωματικά-σεμινάρια-θεάτρου-863509

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων με αντικείμενο τη θεατρική τέχνη, η Πειραματική Σκηνή οργανώνει και φέτος το θεατρικό εργαστήριο για ενήλικες ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευόμενους.

Το θεατρικό εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου για πρώτη φορά και σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με το θέατρο.

Η διδασκαλία του σεμιναρίου γίνει από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή. «Αποφασίζοντας να συμμετέχουμε στη θεατρική διαδικασία, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε με ιδέες, με τα σώματά μας, με τη φωνή, με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Τα μικρά παιδιά το κάνουν αυτό με φυσικότητα, μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους αλληλεπιδρώντας στη συναρπαστική εμπειρία της ζωής. Τα παιδιά «κατασκευάζουν» τον κόσμο του παιχνιδιού τους με τρόπους όχι διαφορετικούς από εκείνους της θεατρικής μορφής. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το παιχνίδι των παιδιών και το θέατρο αποτελούν τα δύο άκρα μιας συνεχούς γραμμής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραματική Σκηνή.

Στο τέλος του σεμιναρίου παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση από τα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτό, ως επιστέγασμα των όσων έμαθαν όλη τη χρονιά και δίνεται και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944388045.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου