Παρουσιάζεται το βιβλίο της Σοφίας Κανταράκη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-23, 14:50:52
Στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το βιβλίο της Σοφίας Κανταράκη
Παρουσιάζεται το βιβλίο της Σοφίας Κανταράκη

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 18:30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου (Αναυρος) το νέο βιβλίο της φιλολόγου-συγγραφέα Σοφίας Κανταράκη με τίτλο «Λησμονημένες πτυχές της εκπαίδευσης στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τις Εκδόσεις 24 Γράμματα, το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου, το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας και το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός.

Θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο μαθητών.

Σύμφωνα με την ίδια τη συγγραφέα η μελέτη πάνω στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη παραμένει ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να πλαισιώσουν αλλά και να διανθίσουν το ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Το έργο του μάς διοχετεύει ως ποιοτική δεξαμενή θέματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ανθρώπινης υπόστασης, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της και παράλληλα τη μικρότητά της. Η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώθηκε σε θέματα εκπαίδευσης και σχολικής ζωής μέσα σε ένα πλαίσιο λογοτεχνικό, ως μια μικρο-ιστορία της εκπαιδευτικής πορείας των θεσμών, των αντιλήψεων με αυτοβιογραφικό υπόβαθρο. Κατανοώντας την περίοδο αυτή, κατανοεί κάποιος τη μεταγενέστερη πορεία των εκπαιδευτικών πραγμάτων. Η συνεξέταση λογοτεχνίας και ιστορίας θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη τόσο για τη λογοτεχνική όσο και για την ιστορική εκπαίδευση. Ειδικότερα, η παράθεση και η αναπαράσταση εκπαιδευτικών ή κοινωνικών-πολιτικών γεγονότων στη λογοτεχνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο λογοτέχνης εν γνώσει του υποτάσσεται στις απαιτήσεις ιστορικής έρευνας, θα μπορούσε να συνεισφέρει στη μελέτη του ιστορικού συγκείμενου και των χαρακτηριστικών μιας εποχής στην οποία αυτός έδρασε.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=