ΕΞΟΔΟΣ

«Από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα»

από-την-παράδοση-στη-σύγχρονη-φόρμα-865278

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Βόλου, το Filippou Cafe Classique στήνει μια σκηνή στο parking της βιβλιοθήκης σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος για την εκδήλωση είναι 12 ευρώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει «Crossovers» με την Αγγελική Τουμπανάκη με τίτλο «Από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα».

Η World Jazz βοκαλίστρια και performer από το 2005 συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται… και δημιουργεί μουσικές κολεκτίβες. Το project «Crossovers» αποτελεί για την ίδια τόπο μουσικής συνάντησης φίλων καλλιτεχνών – σπουδαίων μουσικών που μοιράζονται διαφορετικούς ήχους και συναισθημάτα και συνδημιουργούν βιωματικά.

Με βασικό όχημα την ελεύθερη έκφραση και την πηγαία χαρά για τη μουσική, αφηγείται τις μουσικές του κόσμου, μοιράζεται μουσικές που την συγκινούν, καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό και την ανάγκη της για μουσική- καλλιτεχνική διάδραση.

Μαζί με τους τέσσερις συνεργάτες της, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής ενώνουν ετερογενείς μουσικές και παρουσιάζουν νέες πρωτότυπες συνθέσεις. Σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας αναμειγνύονται με κομμάτια της διεθνούς jazz και rock σκηνής, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο σύμπαν με φυσικούς και ψηφιακούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες.

Το «Crossovers» είναι μια ανοικτή μουσική «αγκαλιά», ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον μαγικό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.

Οι συντελεστές

Αναλυτικά οι συντελεστές έχουν ως εξής:

Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν

Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα

Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops

Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads,

Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου