Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο Ναύπλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-17, 17:55:46
Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο Ναύπλιο

Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:00, στην ιστορική και φημισμένη Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της UNESCO για την Ειρήνη και τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Είναι μια μεγάλη επίσημη εκδήλωση με τη σφραγίδα της UNESCO, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλίου και της Μητρόπολης Αργολίδας.

Η συναυλία είναι μια κατάθεση ψυχής και τιμής στη Σμύρνη. Είναι το απόσταγμα αναμνήσεων από την Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή. Είναι μια μουσική περιγραφή της Σμύρνης του ελληνισμού, που ήταν ένα πλούσιο σταυροδρόμι, ένα χωνευτήρι πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής. Είναι μια μουσική απεικόνιση της Σμύρνης της αρχαιότητας, της Ιστορίας, του Ομήρου, του Καλομοίρη, του Σεφέρη, κα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, καθώς επίσης και από την κοσμική Σμύρνη, όπου οι επιρροές της από τη Δύση την ανέδειξαν σε ιωνική πρωτοπολιτεία.

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι: Γιώργος Φουντούλης (διεύθυνση ορχήστρας, κιθάρα), Μαρίνα Βολουδάκη (τραγούδι), Ανέστης Λουλούδης (κιθάρα, μαντολίνο), Κατερίνα Παπαϊωάννου (φλάουτο), Ειρηάννα Συρίγου (κιθάρα, τραγούδι), Θάλεια Βούρου (κιθάρα, τραγούδι), Κώστας Παπαθανασίου (κιθάρα, τραγούδι), Μαριαλένα Δούλου (κιθάρα, τραγούδι), Μαίρη Τσεκούρα (κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρης Δεμίρης, Ιάσων Βελέντζας, Ελένα Κοντοβά, Απόλλων Μητσάκης, Βασίλης Σιμόπουλος, Σεμίνα Σκουφογιάννη, Αγγελική Φουντούλη.

Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου» είναι η ορχήστρα των ύμνων, της ποίησης, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μεσογείου, του κόσμου, της ειρήνης, της ιστορίας, του πολιτισμού.

Ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη και σημείωσε μια καταπληκτική ιστορική μουσική διαδρομή.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (κιθαριστές, μουσικοί, τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιο πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=