ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη επετειακή εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια

μεγάλη-επετειακή-εκδήλωση-στην-ευαγγ-867184

Με μία σημαντική επετειακή εκδήλωση λόγου και μουσικής κορυφώνονται οι 40 περίπου εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της Νέας Ιωνίας.

Απόψε, στις 20:00, στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, θα διοργανωθεί η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του γνωστού ιστορικού και συγγραφέα Ευάνθη Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι καθηγητής νεότερης ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Είναι συγγραφέας και του βιβλίου «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις» και επιμελείται την σελίδα ιστορίας της κυριακάτικης Καθημερινής. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Το Μικρασιατικό ζήτημα 1915-1922». Με απλό τρόπο θα βοηθήσει το κοινό να καταλάβει την ιστορία αυτής της τραγωδίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια που αποτυπώνουν την τραγωδία της καταστροφής, την προσφυγιά αλλά και το πολιτιστικό μεγαλείο της Σμύρνης. Η ανδρική χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και η γυναικεία χορωδία ψαλτριών «Αι Άδουσαι» θα συμπράξουν ξανά όχι όμως για να ψάλλουν αλλά για να τραγουδήσουν τα τραγούδια της Σμύρνης. Οι χορωδίες θα τραγουδήσουν σε διδασκαλία του Δημήτρη Χατζηγεωργίου και της δρ. Σέβης Μαζέρα-Μάμαλη. Σολίστ θα είναι ο καταξιωμένος ερμηνευτής Βασίλης Αγροκώστας, ενώ αφηγητής θα είναι ο Νίκος Βαραλής.

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου