Μεγάλη επετειακή εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-17, 16:25:16
Χορωδία με τραγούδια της Σμύρνης
Μεγάλη επετειακή εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια

Με μία σημαντική επετειακή εκδήλωση λόγου και μουσικής κορυφώνονται οι 40 περίπου εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της Νέας Ιωνίας.

Απόψε, στις 20:00, στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, θα διοργανωθεί η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του γνωστού ιστορικού και συγγραφέα Ευάνθη Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι καθηγητής νεότερης ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Είναι συγγραφέας και του βιβλίου «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις» και επιμελείται την σελίδα ιστορίας της κυριακάτικης Καθημερινής. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Το Μικρασιατικό ζήτημα 1915-1922». Με απλό τρόπο θα βοηθήσει το κοινό να καταλάβει την ιστορία αυτής της τραγωδίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια που αποτυπώνουν την τραγωδία της καταστροφής, την προσφυγιά αλλά και το πολιτιστικό μεγαλείο της Σμύρνης. Η ανδρική χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και η γυναικεία χορωδία ψαλτριών «Αι Άδουσαι» θα συμπράξουν ξανά όχι όμως για να ψάλλουν αλλά για να τραγουδήσουν τα τραγούδια της Σμύρνης. Οι χορωδίες θα τραγουδήσουν σε διδασκαλία του Δημήτρη Χατζηγεωργίου και της δρ. Σέβης Μαζέρα-Μάμαλη. Σολίστ θα είναι ο καταξιωμένος ερμηνευτής Βασίλης Αγροκώστας, ενώ αφηγητής θα είναι ο Νίκος Βαραλής.

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=