ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν τα Δεληγεώργεια

ξεκινούν-τα-δεληγεώργεια-299076

Ανοίγει αύριο ο θερινός κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων τα «Δεληγεώργεια 2012». Αποτελούν θεσμό που έχει καθιερωθεί την τελευταία δεκαετία και διοργανώνονται από το Ιδρυμα «Αφών Δεληγεώργη» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Δήμο Βόλου και άλλους φορείς.

Ο Νικόλας Δεληγεώργης, πρόεδρος του Ιδρύματος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του θερινού κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων τα «Δεληγεώργεια 2012». Οι εκδηλώσεις αυτές είναι κοινωνικές και περιλαμβάνουν εγκαίνια Πνευματικών Κέντρων. Επίσης καλλιτεχνικές, εικαστικές, που θα γίνουν στις αίθουσες τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» και «Art Place», βραδιές μουσικές διαφόρων αποχρώσεων, ελαφρά ελληνικά, έντεχνο λαϊκό, Ιταλικά, οπερέτες, μιούζικαλ, διεθνείς επιτυχίες, ροκ μουσική, που θα γίνουν στην Παλιά Ηλεκτρική, στο Αχίλλειο, και στο «Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο». Επίσης θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ημερίδες με θέματα ιστορίας, οικονομίας και τεχνικής φύσεως, που αφορούν την πόλη του Βόλου και παρουσιάσεις βιβλίου.

Είναι μια προσφορά του Ιδρύματος προς την κοινωνία της πόλης του Βόλου και ευρύτερα στην Μαγνησία, σε όλες δε τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να προβληθούν οι Βολιώτες καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής : Αύριο Κυριακή 13 Μαΐου στις 12 πμ, εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Ναού Αγ. Αθανασίου Βελεστίνου. Την Δευτέρα 14 Μαΐου στις 9 μ.μ. στην Παλαιά Ηλεκτρική θα παρουσιαστεί μελοποιημένη ποίηση-έντεχνο λαϊκό με τους Έρρικα Πατρικίου, Ηλία Χατζόγλου. Την Τρίτη 15 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στο Ηλίου Μέλαθρον η έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Μαρτίνη. Την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10 πμ θα παρουσιαστεί στο Μεταξουργείο το βιβλίο του Νικόλα Δεληγεώργη. Την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 9 μμ στο Αχίλλειο, θα ακουστεί ροκ μουσική από το συγκρότημα του Πάρη Μιχαλόπουλου. Την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 8.30 μμ στο Ηλίου Μέλαθρον εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Πιτσιώρη. Την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 9 μμ στην Παλιά Ηλεκτρική, θα ακουστούν διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες με την Σύλβια Τσιμπανάκου. Το Σάββατο 26 Μαΐου στις 8 μμ στο Αχίλλειο, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Δρ. Δημήτρη Καραμπερόπουλου, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρίας Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα.

Την Κυριακή 27 Μαΐου στις 9 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, διοργανώνεται μουσική βραδιά με ελαφρά, ελληνικά, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια με τους Κατερίνα Αποστολοπούλου, Νίκο Νεύρο. Την Δευτέρα 28 Μαΐου στις 9 μμ στην Παλιά Ηλεκτρική, θα ακουστούν ελαφρά ελληνικά και Ιταλικά τραγούδια με τους Τζένη Χατζηδήμου, Σέβη Μαζέρα. Την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 9 μ.μ. στην Παλιά Ηλεκτρική, διοργανώνεται αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα και θα ακουστούν διεθνείς επιτυχίες από τους Κατερίνα Αποστολοπούλου και Νίκο Νεύρο.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Ηλίου Μέλαθρον εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Μουτσιάρα. Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 9 μμ στην Παλιά Ηλεκτρική, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην οπερέτα και το μιούζικαλ. Διεύθυνση Σπύρου Μαβίδη. Την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο της Αναλήψεως. Την Κυριακή 1η Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας.

Θα προσδιοριστούν επίσης οι ημερομηνίες για δύο ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου