ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή Ελιάς και Αγροτικού Βίου

γιορτή-ελιάς-και-αγροτικού-βίου-872288

Πλούσιο φέτος τα πρόγραμμα της Γιορτής Ελιάς και Αγροτικού Βίου στη Δράκεια Πηλίου μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας. Η γιορτή αποτελεί θεσμό για την περιοχή και πραγματοποιείται από την Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δράκεια» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράκειας και τον Αγροτικό Σύλλογο Δράκειας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, στις 11 το πρωί με δραστηριότητες για τα παιδιά και φωτογραφική έκθεση από την αγροτική ζωή της Δράκειας και τοπικών προϊόντων, που θα λειτουργεί στην πλατεία όλο το τριήμερο. Την ίδια μέρα το βράδυ, στις 20:30, τη σκυτάλη παίρνει η φαρμακοποιός Εβελίνα Τσιούτσου δρ. Ε.Κ.Π. Αθηνών η οποία θα παρουσιάσει σε ομιλία της τις ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς και άλλων βοτάνων του Πηλίου. Την βραδιά θα κλείσει προβολή βίντεο με τίτλο «Να ζήσει η αγροτιά», μια δουλειά των αδελφών Αθανασίας και Αναστασίας Λύτρα και του Γιώργου Πεντζίκη οι οποίοι σε ένα εικοσάλεπτο βίντεο συγκέντρωσαν εικόνες από τη στιγμή που φυτεύουμε ένα δέντρο μέχρι τη στιγμή της συγκομιδής του! Πρωταγωνιστές του βίντεο οι Δρακειώτες αγρότες σε λήψεις που κλαδεύουν, ποτίζουν, μαζεύουν μήλα, κάστανα, ελιές!

Δεύτερη μέρα της γιορτής το βράδυ στις 20:30 σειρά έχει ο διαγωνισμός μαγειρικής με βασικό συστατικό την ελιά και ξεχωριστός διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής. Κριτές του διαγωνισμού ο Γιάννης Σκρίμπας από την Κερασιά Πηλίου και η Μαρία Πουρνάρα από τη Δράκεια Πηλίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν τα πιάτα τους μέχρι μισή ώρα πριν την εκδήλωση για να το δηλώσουν.

Το τριήμερο κλείνει πανηγυρικά, την Κυριακή, στις 21:00, με Χορευτική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων και γλέντι! Τη βραδιά συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος» που θα παρουσιάσει χορούς από τη Μακεδονία. Συμμετέχουν με τις χορευτικές τους ομάδες ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων με χορούς από την Κω, ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου με χορούς από τον Πόντο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σέσκλου με βλάχικους χορούς. Τα χορευτικά θα φτάσουν στην πλατεία συνοδεία Πηλιορείτικων ζουρνάδων με τους Λαυρέντη Νίτη και Αντώνη Βαγενά. Θα ακολουθήσει γλέντι με τους Ελεάννα Βαρελά, τραγούδι, Δημήτρη Γακιόπουλο τραγούδι, Νίκο Κερασιώτη κλαρίνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο βιολί, Κωνσταντίνο Μούτο λαούτο, Αναστασία Λύτρα κρουστά, Νίκο Σιδηρόπουλο ποντιακή λύρα και Ηλίας Παπαδόπουλος στο ποντιακό τραγούδι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου