ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ελληνοαυστριακό Mουσικό Καλοκαίρι» στον Βόλο

ελληνοαυστριακό-mουσικό-καλοκαίρι-872931

Στις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων θα ταξιδέψουν οι φίλοι της κλασικής μουσικής, που θα βρεθούν στον κήπο του Aθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 20:30.

Πρόκειται για μια ανοιχτή συναυλία κλασικής μουσικής, που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022» της Πρεσβείας της Αυστρίας, με συνδιοργανωτές την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Σωματείο των «Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου.

Οι δύο σολίστ, Edua Zadory, στο βιολί και η Anastasiia Dombrovska στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε ένα εξαίρετο ρεπερτόριο συνθέσεων κλασικής μουσικής.

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» είναι ένας πολιτιστικός θεσμός, που διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, που στηρίζονται στο διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στην φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας.

Οι συναυλίες, υποστηρίζονται από την Αυστριακή Πρεσβεία, ενώ με τον τρόπο αυτό, παρέχεται στήριξη στους Έλληνες διοργανωτές και τους Αυστριακούς μουσικούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση αυτών των μουσικών συναντήσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου