ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Υποβρυχίου» Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

πέθανε-ο-σκηνοθέτης-του-υποβρυχίου-874295

Ο Γερμανός σκηνοθέτης της κλασικής ταινίας το «Υποβρύχιο» (1981), για το οποίο προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, σκηνοθεσίας και σεναρίου), πέθανε στις 12 Αυγούστου από καρκίνο στο πάγκρεας στο σπίτι του στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Ήταν 81 ετών.

Γεννημένος στο Εμντεν της Γερμανίας, ο Πέτερσεν μετά την επιτυχία του «Υποβρυχίου», πήγε στην Αμερική, όπου και διέπρεψε. Γύρισε ταινίες με τεράστια εισπραχτική επιτυχία, ανάμεσα στις οποίες η «Δεύτερη ευκαιρία» (1993), «AIR FORCE ONE»(1997 η «Απόλυτη καταιγίδα» (2000) και «Τροία» (2004).

Ως σκηνοθέτης ο Πέτερσεν μπήκε στον χώρο του θεάματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με ταινίες γυρισμένες για την τηλεόραση και ντοκιμαντέρ. Αργότερα φαινόταν να λάμπει περισσότερο γυρίζοντας ταινίες που μπορούν να περιγραφούν ως περιπέτειες δράσης με έντονο το στοιχείο της καταστροφής.

Ηταν επίσης ο σκηνοθέτης του οικολογικού θρίλερ «Το ξεσπασμα» (1995) που αναφερόταν στην μόλυνση του πλανήτη εξαιτίας ενος θανατηφόρου ιού προερχόμενου απο την Αφρική. Τελευταία ταινία του είναι η αστυνομική περιπέτεια «Vier gegen die Bank» που γυρίστηκε στην πατρίδα του.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου