Τετραήμερη έκθεση τοπικών προϊόντων στη Μακρυρράχη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-13, 17:50:19
Τετραήμερη έκθεση τοπικών προϊόντων στη Μακρυρράχη

Συνεχίζεται σήμερα, η έκθεση τοπικών προϊόντων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυρράχης έως και την Δευτέρα 15 Αυγούστου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

Η έκθεση τοπικών προϊόντων που είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως το βράδυ, έρχεται για να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους την έννοια του αγροτουρισμού και την αξία της πολιτισμικής ανάδειξης ενός τόπου. Φυσικά, από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείψει η ανθοκομία, καθώς τα λουλούδια είναι το σήμα κατατεθέν του τόπου.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως οι τουρίστες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών. Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι η ιδανικότερη ευκαιρία για να γνωρίσουν οι τουρίστες τον αυθεντικό τρόπο ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, να γευτούν τα φυσικά αγαθά που οι κάτοικοι παράγουν μόνοι τους και γιατί όχι να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής τους. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις παραλίες του ανατολικού Πηλίου με τα καταγάλανα νερά και τα γραφικά χωριά με την αστείρευτη θέα.

Η διοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών δρώμενων προβάλει την ομορφιά ενός τόπου, αυξάνει την επισκεψιμότητά του και επεκτείνει την τουριστική περίοδο της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπάρχουν παράλληλες δράσεις για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων (θέατρο σκιών, αντάμωμα χορευτικών συλλόγων, βραδιές ψυχαγωγίας κ.α.), οι οποίες ξεκινούν στις 21:00.

Συνδιοργανωτής σε αυτή την προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυρράχης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Επίσης, σημαντικός αρωγός σε αυτό το εγχείρημα αποτελεί και ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=