ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική φεγγαροβραδιά στην Ανω Κερασιά

μουσική-φεγγαροβραδιά-στην-ανω-κερασ-884836

Μια μουσική φεγγαροβραδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 20:30, στον ιστορικό τόπο της Ανω Κερασιάς, στο πλαίσιο των εδκηλώσεων «Στο φως του φεγγαριού, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι με την πανσέληνο» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την εκδήλωση διοργανώνει Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου.

Πρόκειται για συναυλία μνήμης 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ο συνθέτης–ενορχηστρωτής και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ζαφείρης Κουκουσέλης μαζί με την δεκαμελή καλλιτεχνική του ομάδα σε μια συναυλία για τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Σμύρνης με αντιπροσωπευτικά τραγούδια που αποτυπώνουν τις μνήμες του προσφυγικού Ελληνισμού. Έντεκα συντελεστές επί σκηνής μουσικοί, τραγουδιστές ερμηνεύουν αυθεντικές μελωδίες από τις χαμένες πατρίδες, αλλά και νεότερα τραγούδια εμπνευσμένα από τον πόνο και τον καημό της ξενιτειάς. Επίσης, θα ακουστούν τραγούδια για την πανσέληνο

Οι συντελεστές τις συναυλίας είναι: Θάνος Ματζίλης (τραγούδι), Ελεάνα Βαρελά (τραγούδι), Ζαφείρης Κουκουσέλης (πιάνο, ακορντεόν), Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Γιάννης Κουκουνίτσας (μπουζούκι, μπαγλαμά), Γιώργος Καπανιάρης (μπουζούκι), Χρήστος Θωμαίδης (μπάσο), Δημήτρης Νάσιος (κιθάρα), Άγγελος Τσιριγωτάκης (τύμπανα), Αντώνης Βαγενάς (κρουστά).

Ενορχηστρώσεις: Ζαφείρης Κουκουσέλης.

Είσοδος ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου