ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στη Ζαγορά

βιβλιοπαρουσίαση-στη-ζαγορά-886747

Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου παρουσιάζει το βιβλίο της Μαρίας Μαυρικάκη «Εξαρτάται, μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 20:30, στη Ζαγορά, στο Αρχοντικό Γκαγιάννη (Κωνσταντινίδη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Φώτης Τσολακίδης, νομικός-μέλος της Φροϋδικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, Γιάννης Λιάτσικος, ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής και η συγγραφέας. Θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρίας Δ. Καραγιαννακίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πώς πορεύεσαι στη ζωή όταν έχεις στην οικογένειά σου ή στο στενό σου περιβάλλον έναν άνθρωπο παγιδευμένο στις ουσίες; Επτά διαφορετικές φωνές αφηγούνται τα συναισθήματα που τους προκαλεί ο γιος, ο αδερφός, ο φίλος, ο σύντροφος, ο εραστής που εξαρτάται, καθώς και τη ζωή μαζί του. Ηχεί όμως και η δική του φωνή, κοφτερή, χωρίς φτιασίδια και υπεκφυγές.

Σαράντα σύντομα κεφάλαια, ο συνεχής αγώνας για την επούλωση των τραυμάτων, κωμικοτραγικά συμβάντα με ροκ μουσική και πικρό χιούμορ, τα θεραπευτικά προγράμματα και οι υποτροπές, η μελαγχολία και οι ενοχές, η αναγκαία συγχώρεση και η τελική κάθαρση.

Η γυμνή αλήθεια της κάθε πλευράς, ενός «παλαίμαχου χρήστη», των συγγενών και των φίλων του, σε ένα πλαίσιο συνεξάρτησης, όπου αναδύεται το ανικανοποίητο, το ακόρεστο της ψυχικής έλλειψης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Μαυρικάκη γεννήθηκε το 1964 στο Περιστέρι. Χρονογραφήματα και επιφυλλίδες της δημοσιεύονται στο λογοτεχνικό περιοδικό Δέκατα, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες Athens Voice, BookPress, Atlantea.news, καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο exartatai.blogspot.com.

Αλλα έργα της:

  • το μυθιστόρημα Περαστικά, Εκδόσεις Αίολος, 2019
  • Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη, συνέγραψε τη μαρτυρία του Εξήντα χρόνια τρύγος, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, 2020.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου