ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο πιάνου από το θέατρο «Αλώνι»

διήμερο-πιάνου-από-το-θέατρο-αλώνι-890569

Δύο εξαιρετικές μουσικές βραδιές με το καθιερωμένο πλέον διήμερο φεστιβάλ πιάνου «Piano στο Αλώνι» θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Αυγούστου. Το Θέατρο «Αλώνι» φιλοξενεί πέντε νέους ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, την Κυριακή 7 Αυγούστου, τον Δημήτρη Μέξη, την Δάφνη Γεωργάκη και τον Άγγελο Ιωάννη Νίκα και την Δευτέρα 8 Αυγούστου η Εβελίνα Τσιαντζή Μαντέ μαζί με τον διεθνώς καταξιωμένο Απόστολο Παληό στο εξαιρετικό φινάλε του προγράμματος. Θα ερμηνεύσουν γνωστά κλασσικά έργα για σόλο πιάνο, ειδικά επιλεγμένα για την πανέμορφη ατμόσφαιρα του θεάτρου Αλώνι.

Tο 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό θεσμό, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί, το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε εξαίρετους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν με το κοινό την εξαιρετική ακουστική του Θεάτρου, και να απολαύσουν όλοι μαζί την πανοραμική θέα στον πανέμορφο «νυχτερινό» Παγασητικό. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, καθώς η μουσική ταυτότητα του τόπου μας έχει μέχρι και σήμερα εξοικειώσει τους κατοίκους με την ευρωπαϊκή μουσική. Τότε κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Πάντα με στόχο την εκπαίδευση του νου, της ψυχής και του σώματος και με πλαίσιο την πλούσια φύση του Πηλίου, το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, σεμινάριο αρχαίου δράματος με εισηγήτρια την – κορυφαία στο είδος – Λυδία Κονιόρδου και ακολούθησαν παραστάσεις είτε σαν αποτέλεσμα δεκαπενθήμερου σεμιναρίου είτε φιλοξενώντας μια πολύ καλή παράσταση του είδους. Προλογίζει για το έργο ο κορυφαίος Ελληνας θεατρολόγος και φίλος του θεάτρου Αλώνι Βάλτερ Πούχνερ ενημερώνοντάς μας ουσιαστικά για το έργο. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού για τον καινούργιο θεσμό του θεάτρου Αλώνι αφού κατάμεστο ( με το κοινό να αναγνωρίζει εμφανώς το ποιοτικό πρόγραμμα) περιμένει κάθε χρόνο κάποιο έργο αρχαίου δράματος.

Γι’ αυτό και φέτος στις 11 Αυγούστου θα ανέβει το σπουδαίο έργο του Αισχύλου «Πέρσες» μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της Αντιγόνης του Σοφοκλή στο θέατρο Αλώνι το 2021. Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό) καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη τον θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών.

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά, την παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, τους «Πέρσες» του Αισχύλου. Για την παράσταση πραγματοποιείται πολύμηνο εργαστήριο εστιασμένο στην αρχαία τραγωδία, όπου η ομάδα και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος είναι χρόνια εκπαιδευμένοι και εστιασμένοι στην μέθοδο του διεθνώς αναγνωρισμένου στο είδος Θεόδωρου Τερζόπουλου. Συνήθως δίνονται παραστάσεις στην Αθήνα και σε περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτης της Ομάδας Σημείο Μηδέν είναι ο Σάββας Στρούμπος.

Παίζουν: Εβελυν Ασουάντ, Ελλη Ιγγλίζ, Μπάμπης Αλεφάντης, Αννα Μαρκά – Μπονισέλ, Ντίνος Παπαγεωργίου,Κουρφαία χορού: Ρόζυ Μονάκη, Χορός: η Ομάδα

Θέατρο Αλώνι

Αγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο

Πληροφορίες 6973339142, 2428 094211

Ωρα άφιξης 20.30 και ώρα έναρξης 21.00

Γενική είσοδος 15 και 10 ευρώ

Πληροφορίες: www.theatroaloni.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου