ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η νύφη της θάλασσας»

η-νύφη-της-θάλασσας-306278

Την Παρασκευή 4 Μαΐου θα προβληθεί μια ενδιαφέρουσα ταινία στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Η νύφη της θάλασσας» σε σκηνοθεσία Κέρεν Γενταγιά, συνεχίζονται την Παρασκευή 4 Μαΐου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ. «Η νύφη της θάλασσας» αποτελεί συμπαραγωγή του Ισραήλ, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κέρεν Γενταγιά, σενάριο Κέρεν Γενταγιά, Ίλα Μπεν Πόρατ και παίζουν οι ηθοποιοί: Ντάνα Ιβγκι, Μόνι Μοσόνοβ, Ρόνιτ Ελκαμπετζ, Μαχμούντ Σαλάμπι.

Ο τραγικός έρωτας ανάμεσα σ’ έναν Αραβα και μια Ισραηλινή, σε μια συγκινητική και ταυτόχρονα τολμηρή, ταινία. Με τον έρωτα ενός Άραβα και μιας Ισραηλινής, σύγχρονων Ρωμαίου και Ιουλιέτας, με φόντο ένα παραλιακό προάστιο, στην καρδιά της Γιάφας, γνωστό ως «Η νύφη της θάλασσας», καταπιάνεται ο Κέρεν Γενταγιά στην ταινία του, που πρωτοπροβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο περσινό Φεστιβάλ των Κανών.

Για ακόμη μία φορά, ύστερα από την πρόσφατη ταινία «Ατζάμι» των Σκάνταρ Κόπτι και Γιάρον Σάρι, επανέρχεται το θέμα των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Άραβες (τους Παλαιστίνιους που ζουν στο κράτος του Ισραήλ). Με ένα καλογραμμένο σενάριο, που έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Ίλα Μπεν Πόρατ, ο Κέρεν Γενταγιά δημιούργησε μια ταινία μ’ ένα λιτό, ρεαλιστικό στιλ, που ωθεί τον θεατή να πιστέψει ότι οι άνθρωποι και όλα όσα τους συμβαίνουν είναι αληθινά ή, τουλάχιστον, θα μπορούσαν να είναι.

Η νεαρή Ισραηλινή Μάλι, έγκυος κι ερωτευμένη εδώ και χρόνια με τον νεαρό Άραβα μηχανικό Τοφίκ, που εργάζεται μαζί με τον πάτερα του στο γκαράζ της οικογένειάς της, ετοιμάζεται να φύγει μαζί του κρυφά για την Κύπρο, όπου θα μπορέσουν να παντρευτούν. Στο γκαράζ της οικογένειας Ρέβεν εργάζεται και ο αδερφός τής Μάλι, ο Μέιρ, ένας κακομαθημένος νέος, έτοιμος να τσακωθεί με όλους και που η αδιαφορία και η τεμπελιά του τον φέρνουν συνεχώς σε σύγκρουση με τον πατέρα του και τη μητέρα του. Τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, όταν η μιας ώρας απουσία του Τοφίκ από το γκαράζ οργίζει τον Μέιρ, που φιλονικεί με τον πατέρα του, εγκαταλείπει το σπίτι του, μεθάει και καταφεύγει στο γκαράζ για να κοιμηθεί. Όταν την επομένη, μέρα του ταξιδιού του ζευγαριού στην Κύπρο, ο Τοφίκ πάει στο γκαράζ για να μαζέψει τις κρυμμένες βαλίτσες τους, ο Μέιρ τον προκαλεί και ο καβγάς έχει τραγική κατάληξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου