ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

κινηματογραφικό-αφιέρωμα-στο-μουσεί-884021

Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Παντοτινά Αστέρια», διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα τις Δευτέρες του Ιουλίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας (Πάρκο Ζάχου), στον Βόλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αξιόλογες ταινίες στις οποίες εμφανίζονται σε πρώτους ή δεύτερους γυναικείους ρόλους οι Εύα Μαρί Σέιντ, Τζίνα Ρόουλαντς, Τζίνα Λολομπρίτζιντα και Αντζελα Λάνσμπερι. Οι τέσσερις παλαιές σταρ του Χόλιγουντ έχουν μια αξιομνημόνευτη κινηματογραφική καριέρα και έχουν συμπληρώσει σχεδόν έναν αιώνα ζωής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για τις επόμενες δύο εβδομάδες έχει έως εξής:

Δευτέρα 4 Ιουλίου, ώρα 21:00

Το Λιμάνι της Αγωνίας (On the Waterfront)

Δραματική | ΗΠΑ, 1954 (A/M) | Διάρκεια: 108΄

Σκηνοθεσία: Ελία Καζάν

Με τους: Εύα Μαρί Σέιντ, Μάρλον Μπράντο, Ροντ Στάιγκερ, Καρλ Μάλντεν

Στο Νιού Τζέρσεϊ της δεκαετίας του ’50 μια ομάδα γκάνγκστερ «σπέρνει τον τρόμο» στους εργάτες του λιμανιού. Ένα πρώην μποξέρ (Μάρλον Μπράντο) γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας ενός εργάτη ενώ παράλληλα ερωτεύεται την αδερφή του θύματος, Ίντι Ντόικ (Εύα Μαρί Σέιντ).

Η Εύα Μαρί Σέιντ κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η ταινία προτάθηκε συνολικά για 12 Βραβεία Όσκαρ, αποσπώντας τελικά οκτώ, ανάμεσα τους τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Δευτέρα 11 Ιουλίου, ώρα 21:00

Γκλόρια (Gloria)

Νεο-νουάρ | ΗΠΑ, 1980 | Διάρκεια: 122’

Σκηνοθεσία: Τζον Κασσαβέτης

Με τους: Τζίνα Ρόουλαντς, Τζον Άνταμς, Μπακ Χένρι, Τζούλι Κάρμεν

Η Γκλόρια (Τζίνα Ρόουλαντς), τραγουδίστρια και πρώην ερωμένη ενός γκάνγκστερ, τα βάζει με τον υπόκοσμο στην προσπάθειά της να προστατέψει ένα εξάχρονο αγοράκι που καταδιώκει η μαφία..

Η Τζίνα Ρόουλαντς προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η ταινία τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844| www.piop.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου