ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

σήμερα-το-αφιέρωμα-στον-μίκη-θεοδωράκ-892479

«Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη». Μ’ αυτόν τον απλό αλλά περιεκτικό τίτλο το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει μια πραγματικά μεγάλη συναυλία, μεγάλη και ως προς το μέγεθος αλλά ως προς τη σημασία, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο της Ν. Ιωνίας.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής της πόλης μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής σιωπής. Τα δύο αυτά χρόνια αποδείχτηκαν ωστόσο εξαιρετικά γόνιμα και ουσιαστικά για τους μαθητές του σχολείου, αφού μπόρεσαν να εμβαθύνουν στις σπουδές τους με τον καλύτερο τρόπο και να είναι τώρα πανέτοιμοι να αποδώσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο περιεχόμενο του οποίου βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα τραγούδια που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με τον τρόπο αυτό το σχολείο αποτίει φόρο τιμής σ’ έναν από τους μεγαλύτερους Eλληνες συνθέτες του 20ου αι αλλά και φέρνει τη νεότερη γενιά σ’ επαφή με το έργο του. Η μουσική που για τους μεγαλύτερους αποτελεί βίωμα και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη ζωή και την ιστορία του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα, γίνεται τώρα κομμάτι της ζωής και της νέας γενιάς, η οποία μπορεί όχι μόνο μαθαίνει τα γεγονότα και ακολουθεί την ιστορική πορεία, αλλά γίνεται κοινωνός και των συναισθημάτων και των συγκινήσεων που έζησαν οι γονείς και οι παππούδες τους, χάρη στο έντονο συγκινησιακό φορτίο που φέρουν τα τραγούδια αυτά για δεκαετίες ολόκληρες.

Δύο ορχήστρες, μία χορωδία καθώς και σολίστ έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, πράγμα που έχουν ήδη επιτύχει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου