Εκθεση έργων της Ιωάννας Τερλίδου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 12:57:49
Εκθεση έργων της Ιωάννας Τερλίδου

Στο Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα, στον 3ο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20:30 η έκθεση έργων της γνωστής εικαστικού Ιωάννας Τερλίδου, που έχει τίτλο «Αδιαφανείς σχέσεις».

Η έκθεση αναφέρεται σε μια «συνομιλία», που τα προσωπικά της έργα με το γνωστό ιδίωμα, με λυρισμό και αναφορά στις μνήμες «στα σκιερά δωμάτια που φιλοξενούνται ζώντες και τεθνεώντες», όπως σημειώνει η ίδια, συνδιαλέγονται με επιλεγμένα έργα του Μουσείου δημιουργώντας διάλογο του παλιού με το νέο, των εικαστικών και θεματικών σχέσεων μεταξύ τους, αφανών και δυσδιάκριτων, που συνδέονται με νοητικές διαδρομές. Μια αφορμή ξανακοιτάγματος και αξιολόγησης των έργων του Μουσείου Δάμτσα με τη ματιά και το σκεπτικό για πρώτη φορά της εικαστικού που «συνομιλεί» με έργα γνωστών καλλιτεχνών, όπως Αλέκου Κοντόπουλου, Νικολάου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Ιωσηφίνας Δήμα-Τσίλερ, Νικολάου Βεντούρα, Γιάννη Μιγάδη, Παύλου Σάμιου και πολλών άλλων, αναζητώντας συγγένειες.

Η έκθεση εντάσσεται στην τριλογία των εκθέσεων «Διά της γυναικός πηγάζει τα κρείττω», που θα εγκαινιαστούν μαζί στις 24/6 και θα λειτουργούν σε διαφορετικούς ορόφους του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, την επιμέλεια των οποίων έχει η Χρύσα Δραντάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Είναι η δεύτερη ατομική έκθεση της Ι. Τερλίδου στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές στον ίδιο χώρο.

 

Η εικαστικός

Η Ιωάννα Τερλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου. Με υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ σπούδασε (1975-78) στο Παρίσι στην École Nationale Supérieure Des Beaux Arts, στα τμήματα ταπισερί, ψηφιδωτού και σχεδίου. Ζει και εργάζεται στα Καλά Νερά Πηλίου. Εχει πραγματοποιήσει περί τις 30 ατομικές εκθέσεις από το 1980 και μετά σε Βόλο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών σε ιδιωτικούς χώρους τέχνης και θεσμικούς στην Ελλάδα καθώς και στην Τουρκία και Ιταλία και αυτό το καλοκαίρι επίσης συμμετέχει σε άλλες δύο εκθέσεις στη Νάξο και στη Σκιάθο.

Εργα της βρίσκονται στη Δημοτική Συλλογή Βόλου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Πινακοθήκη Μακρινίτσας, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, Μουσείο «Β. Παπαντωνίου» ,στο Αμερικανικό Κολλέγιο, στο Λαογραφικό Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη και σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Στο Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου πραγματοποιούνται κατά διαστήματα από το 2002 θεματικές εκθέσεις με επιλογή έργων από την πολύτιμη συλλογή του συμπολίτη καπνέμπορου Α.Κ. Δάμτσα, που το 1998 δώρισε στον Δήμο Βόλου και παρουσιάζονται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=