Στιγμές απ’ όλο τον κόσμο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-29, 19:02:57
Στιγμές απ’ όλο τον κόσμο

 Φωτογραφική προβολή με καταρράκτες διοργανώνεται αύριο στο «Καφέ 4 Εποχές»

 Φωτογραφικά στιγμιότυπα με καταρράκτες θα απολαύσουν οι φίλοι των προβολών που θα βρεθούν αύριο Δευτέρα 30 Απριλίου στις 10 το βράδυ στο «καφέ 4 Εποχές», το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών  Σπυρίδη  με  Τ. Οικονομάκη.

Συνέχεια  με καταρράκτες στο  νέο κύκλο προβολών  φωτογραφιών που ξεκίνησε  τον προηγούμενο μήνα από τον Παύλο Καρανίκο και τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου  στο Καφέ 4 Εποχές, με τίτλο «φωτογραφικές στιγμές». 

Ο Παύλος Καρανίκος, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, παρουσιάζει  φωτογραφικές στιγμές με καταρράκτες, μικρούς  και μεγάλους,  που είδε,  απόλαυσε και απαθανάτισε ο ίδιος στα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Στόχος των φωτογραφικών στιγμών είναι να δείξουν στο κοινό του Βόλου διάφορα σημεία του κόσμου, προσιτά και απρόσιτα, γεμάτα φύση και ζωντάνια, καθαρότητα και ομορφιά, σημεία που μιλάνε στην ψυχή και στα μάτια.

 Η  συγκεκριμένη προβολή θα εστιάσει στο υγρό στοιχείο, το νερό και μάλιστα στο ασταμάτητα κινούμενο σε διαφορετικά επίπεδα νερό, με κεντρικό στοιχείο τους καταρράκτες, μικρούς και μεγάλους που θα μπορούσαν να συμβολίζουν τις δυσκολίες της ανθρώπινης ζωής μέσα από την ήρεμη  ροή και την απότομη πτώση, που θα επαναφέρει την ηρεμία σε άλλο επίπεδο.

 Στην αυριανή προβολή, οι παριστάμενοι θα δουν καταρράκτες από την Νορβηγία και  την Ισλανδία, χώρες με πάμπολλους και με εντυπωσιακό όγκο νερού καταρράκτες και με εντυπωσιακά ονόματα, όπως ο καταρράκτης των θεών ή οι επτά αδελφές. Θα ταξιδεύσουν επίσης στην μακρινή Νέα Ζηλανδία για να θαυμάσουν τους καταρράκτες του Μίλφορντ  Σάουντ.

Η νοερή περιήγηση συνεχίζεται στην Αυστραλία,  στην Ελβετία, στην Ιαπωνία, στο Περού και στην Περσία, στην Κίνα, ακόμα και στο Μαρόκο, και αλλού. Την βραδιά θα στεφανώσουν οι καταρράκτες του Νιαγάρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και θα κλείσουν οι επιβλητικοί καταρράκτες του Ιγκουασού, μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας. Πρόκειται για «μια φωτογραφική πανδαισία, γεμάτη από αφρίζοντα νερά  και νεροδαρμένα βράχια, αλλά και απίθανες κατασκευές πρόσβασης» όπως υπογραμμίζει ο Παύλος Καρανίκος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=