ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μοναδική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων

μοναδική-παράσταση-από-το-λύκειο-ελλη-899189

«Ευτράπελα ιστορήματα του Πηλίου» (από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Θωμά, 1992) είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα ανεβάσει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, στην κεντρική πλατεία του Προμυρίου μεθαύριο Σάββατο 4 Ιουνίου στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η γριά Νικολίνα του Προμυριού, ο γερο- Αποστολάρας απ’ τη Μακρυράχη, η Σταμάτ’ς η Παπαδήμος απ’ τ’ν Αμέρικα» είναι κάποιοι από τους λαϊκούς ανθρώπους, που θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προμυριωτών «Γεώργιος Φιλάρετος», τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά «Η Σηπιάδα», τον Σύλλογο Απανταχού Προμυριωτών. Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΕΚΠΟΛ.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική παράσταση με το ευτράπελο πνεύμα που δεν έλειψε ποτέ από τους Πηλιορείτες, σε κάθε εποχή και κάθε χωριό ακόμη και στις δύσκολες, πικρές ώρες τους. Πειράγματα, αστειολογήματα, κοροϊδευτική διάθεση, λαϊκή φαντασία και ευρηματική σκέψη. Οι σχηματοποιήσεις της κοινωνικής ζωής με βάση τη διαλεκτική, κουταμάρα – εξυπνάδα. Στην παράσταση αναδεικνύεται το λαϊκό χιούμορ που πολλές φορές είναι σκληρό, γιατί είναι αληθινό και έχει δόση τραγικότητας. Οι ευτράπελες διηγήσεις υποστηρίζουν την άποψη ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, παραμένει ίδιος στις ανθρώπινες αδυναμίες όσα χρόνια κι αν περάσουν, αιώνιο το θέμα, κουτός – έξυπνος πορεύονται μαζί, οι δεύτεροι πατάνε πάνω στους πρώτους κι ο κόσμος προχωρεί.

Τη θεατρική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου αποτελούν οι Μάρθα Παπαθανασίου, Απόστολος Βολιώτης, Βασιλική Τράκη, Πανταζής Γιαννιός, Κώστας Βαρδάκης, Αρετή Κατσαγεωργίου, Σόνια Μιχαήλ, Απόστολος Τζουβάρας, Νατάσα Μαντούδη, Φωτεινή Χρηστάκη και Μαρία Κατσαγεωργίου.

Η σκηνοθεσία είναι του Απόστολου Τσιρώνη. Οργάνωση παραγωγής Αννα Κουτσελίνη. Συμμετέχουν οι χορευτές του Λ.Ε.Β. Αλεξάνδρα Κάππα, Φιλίτσα Μπλέτσα, Κώστας Χατζηθεοδώρου.

Χορηγός Τechnogaz Μαργαριτόπουλος-Στεργίου Ο.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου