ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Διαδρομές Υγείας» στη Μακρινίτσα

διαδρομές-υγείας-στη-μακρινίτσα-899225

Με νέα δραστηριότητα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον τρέχοντα μήνα στη Μακρινίτσα, εγκαινιάζει ουσιαστικά τις δράσεις του το Κέντρο «Διαδρομές Υγείας», που δημιουργήθηκε από τη Μακρινιτσιώτισα Μαρία Μπίστη τον Μάρτιο του 2021. Αμεσα εξασφάλισε τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών στον χώρο της διάδοσης και κατανόησης της ολιστικής προσέγγισης της υγείας και της εξατομικευμένης εφαρμογής της φροντίδας της σε όσους αναζητούν ειλικρινά κάτι τέτοιο και αρχίζει τη δραστηριότητά του.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πρώτη εμφάνιση του εναλλακτικού κέντρου θα είναι ο πηλιορείτικος τρόπος ζωής, που έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες πόσο υγιεινός και αναζωογονητικός είναι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι ενδιαφερόμενοι για το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα σε ένα τετραήμερο υγείας και ευεξίας στη Μακρινίτσα και το μυθικό βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, να απολαύσουν:

-Αλλαγή περιβάλλοντος, καινούργια ερεθίσματα και νέες εμπειρίες.

-Ξεκούραση, χαλάρωση, ηρεμία, επαφή με τη φύση, αφύπνιση των 5 αισθήσεων, έμπνευση.

-Καθημερινές πορείες στη φύση.

-Νέες συνήθειες, να γίνουν πιο υπεύθυνοι για την υγεία τους μαθαίνοντας και συνειδητοποιώντας την σοφή λειτουργία του σώματος και τι να εφαρμόζουν κατόπιν σε καθημερινή βάση.

-Γνωριμία με τον τόπο και την πηλιορείτικη γαστρονομία.

Εκλεκτοί ομιλητές θα αναπτύξουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα. Συγκεκριμένα ομιλίες θα αναπτύξουν οι:

-Γιολάντα Τοπαλίδη ιατρός Γενικής Ιατρικής, βελονίστρια.

-Κωνσταντίνος Φυτόπουλος ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, ολιστικός ομοιοπαθητικός ιατρός.

-Λαυρέντης Βαλασσάς φυσιοθεραπευτής, οστεοπαθητικός, καθηγητής Σωματικής Αγωγής.

Τέλος, ο πρώην κοινοτάρχης της Μακρινίτσας από το 1990 έως το 2002 Νίκος Τσούκας θα μυήσει τους συμμετέχοντες στην ιστορία, τον πολιτισμό, τον κοινοτικό βίο από την ίδρυση του οικισμού μέχρι σήμερα, ενώ θα γίνουν και ξεναγήσεις σε σημεία του χωριού που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει κάθε οργανωτική λεπτομέρεια, περιμένουν όλους τους ενδιαφερόμενους για να ζήσουν και να μοιραστούν δράσεις και αποδράσεις, να αποκτήσουν καλές συνήθειες για την υγεία τους, να συζητήσουν, να γνωρίσουν τη Μακρινίτσα και το Πήλιο και κυρίως να εκτιμήσουν την αξία κάθε στιγμής του δώρου της ζωής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στον ιστότοπο:

https://diadromesygeias.gr/ ή στο τηλέφωνο 6931169428.

Η Μαρία Μπίστη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Στη Μακρινίτσα Πηλίου πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια των παιδικών και εφηβικών της χρόνων μια και ήταν η καταγωγή της οικογενείας της μητέρας της. Η αίσθηση της ελευθερίας, της ηρεμίας, της ουσιαστικής επικοινωνίας με τη φύση, καθώς και η μεγάλη αγάπη για το χωριό δεν αποτελούν μόνο μοναδική κληρονομιά και παιδικές αναμνήσεις, αλλά υπήρξαν τα βασικά κίνητρα για τη δημιουργία των «Διαδρομών Υγείας».

Τι πιο ιδανικό από τη συνύπαρξη του τέλειου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με μία διοργάνωση που θα σκοπεύει στην ολιστική εμπειρία του «Ευ Ζην».

Οι «Διαδρομές Υγείας» δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2021. Σκοπός η παρουσίαση, διάδοση και κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης της υγείας και της εξατομικευμένης εφαρμογής της φροντίδας της σε όσους αναζητούν ειλικρινά κάτι τέτοιο. Η όλη προσπάθεια βασίζεται στην υποστήριξη επιστημόνων που ήδη έχουν κάνει τρόπο ζωής για τους ίδιους, αλλά και εξασκούν επαγγελματικά την ολιστική ιατρική εδώ και αρκετά χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου