ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε Διεθνές Φεστιβάλ η θεατρική σκηνή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

σε-διεθνές-φεστιβάλ-η-θεατρική-σκηνή-τ-311117

Πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη

Ενώπιον μελών της διεθνούς Πανεπιστημιακής κοινότητας θα ανοίξει επίσημα η αυλαία της φετινής παραγωγής της θεατρικής σκηνής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρεμιέρα του έργου το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα πραγματοποιηθεί, συγκεκριμένα, στις 2 Μαΐου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη, με την συμμετοχή θεατρικών ομάδων από διάφορα Πανεπιστήμια από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Στην διάρκεια της παραμονής τους στην Κωνσταντινούπολη, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συναντηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

«Η συγκεκριμένη πρόσκληση και η συμμετοχή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας. Θεωρούμε τιμή το γεγονός ότι εμφανιζόμαστε εκτός Ελλάδας, σε έναν θεσμό που έχει ως στόχο την πολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών» υπογραμμίζει η υπεύθυνη της ομάδας Χριστίνα Στόγια.

Το ταξίδι πραγματοποιείται με την αρωγή των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο σημείο αυτό η κ. Στόγια δεν παραλείπει να διατυπώσει «θερμές ευχαριστίες στις Πρυτανικές Αρχές γιατί μας βοηθούν να πραγματοποιήσουμε το συγκεκριμένο ταξίδι μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Είναι τιμητικό, προσθέτει η ίδια, για το Πανεπιστήμιο και για την δική μας την ομάδα το Θεατρικό Εργαστήρι, αλλά θεωρώ ότι είναι τιμή και για την πόλη του Βόλου, ευρύτερα, η συμμετοχή μας σε αυτό το φεστιβάλ, όπου θα συναντηθούν Πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο».

Μετά την πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη, το «Μεγάλο μας τσίρκο» θα παρουσιαστεί στην Παλιά Ηλεκτρική, στις 11, 12 και 13 Μαΐου για τους θεατρόφιλους του Βόλου. Ακολούθως στις 14 Μαΐου το συγκεκριμένο έργο θα ανοίξει το Πανελλήνιο Φοιτητικό Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα. Το θρυλικό έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά από τον θίασο της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου, συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απόλυτο σεβασμό στο κείμενο, το οποίο ακουμπάει πάνω στην σύγχρονη Ελλάδα, μεταφέροντας επίκαιρα μηνύματα στον θεατή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου