ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο κοινό του Βόλου παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη

στο-κοινό-του-βόλου-παρουσιάζεται-η-πο-894901

Η ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη «Η αφωνία του απογεύματος» θα παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 19.30, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αμφιθέατρο «Σαράτσης».

Η παρουσίαση γίνεται μετά από πρωτοβουλία που πήρε το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ), το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας και οι εκδόσεις «Μανδραγόρας».

Η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη «Η αφωνία του απογεύματος» αποτελείται από δύο ενότητες, η πρώτη με τίτλο «Βλέμματα» (24 ποιήματα) και η δεύτερη με τίτλο «Μικρογραφίες» (21 ποιήματα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μαρίτα Παπαρούση και Φοίβη Γιαννίση. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ροσσάνα Πώποτα. Στίχοι του βιβλίου θα απαγγελθούν από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Καραζάνου (σκηνοθέτη, διδάσκουσα Θεατρική Αγωγή). Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί θα γίνουν από ομάδα φοιτητών/τριών με υπεύθυνο καθηγητή τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, αφήγηση και δημιουργική γραφή. Είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ηλεκτρονικού περιοδικού «Κείμενα» για τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας (www.keimena.ece.uth.gr). Εκτός από άρθρα, μελετήματα και βιβλία για τη θεωρία-διδακτική της παιδικής λογοτεχνίας, ασχολείται με την κριτική βιβλίου και γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και ενήλικες.

Επίσης διηγήματά της και μικρές ιστορίες έχουν δημοσιευτεί σε ποικίλα περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις.

Το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής «Η αφωνία του απογεύματος» κοσμεί έργο της Βασιλικής Πανταζή.

Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου