Πόλος έλξης για εκπαιδευτικές επισκέψεις

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-11, 20:00:28
Μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου
Πόλος έλξης για εκπαιδευτικές επισκέψεις

Συνεχίζονται στο ανοιξιάτικο μοναδικά υπέροχο πηλιορείτικο τοπίο οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας.

Το περασμένο Σάββατο το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, καθώς και το Γυμνάσιο Λ.Τ. Αλοννήσου, ενώ την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και το Γυμνάσιο Μαγούλας.

Μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου, όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ό αιώνα και θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να
επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι από Δευτέρα έως και Πέμπτη 10.00 π.μ. - 4.00 μ.μ., Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας τηλ. 2428090016, 6978668632.

E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=