ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πληθώρα εκδηλώσεων

πληθώρα-εκδηλώσεων-903287

Σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα διοργανωθούν τις επόμενες ημέρες στη Μαγνησία.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα Πέμπτη 5 μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ για τον θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία με τίτλο 2ο Yachting and Gastronomy Volos.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο απ’ όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τους προορισμούς Yachting και τις δυνατότητες του Θαλάσσιου Τουρισμού που διαθέτει καθώς και προϊόντα της περιοχής.

Στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος εκθέτες που ασχολούνται με το Yachting, το Θαλάσσιο Τουρισμό και την Γαστρονομία και σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη κάθε λογής και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες, είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να γευθούν τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης που έχουν σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Αύριο Παρασκευή 6, μεθαύριο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στη Σκιάθο δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες, το SKIATHOS PALACE CUP και το SKIATHOS CUP, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μεθαύριο Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το Φεστιβάλ «Τερψιχόρεια 2022», ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των θεσμών στην ενίσχυση του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, την Κυριακή 8 Μαΐου διοργανώνεται με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο πλαίσιο εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη Θαλασσαιμία και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς το αίμα αποτελεί μέσω της μετάγγισης τη βασική θεραπεία.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου