ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

θεατρική παρτίδα «τάβλι»

θεατρική-παρτίδα-τάβλι-317468

Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη θα «φιλοξενηθεί» προσεχώς στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Ο Κωνσταντίνος Κόππας και ο Νίκος Ορφανός με «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, θα εμφανιστούν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στις 20,21 και 22 Απριλίου. Το έργο που περιοδεύει με μεγάλη επιτυχία ανά την Ελλάδα, έρχεται στο Βόλο, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, αμέσως μετά το Πάσχα.Και η συνεργασία αυτή έχει το δικό της «η στορικό».

Τον Φεβρουάριο του 2010, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου σε συμπαραγωγή μετο θέατρο «Όψεις» της Καρδίτσας, παρουσίασε στο κοινό του Βόλου ως παραγωγή της κεντρικής του σκηνής το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Δάφνες και Πικροδάφνες» με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση σκηνοθετήθηκε και τότε από το Νίκο Ορφανό, με τον οποίο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου είχε συμφωνήσει να ανανεώσει το «ραντεβού» με τον ίδιο ως σκηνοθέτη σε έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, του συγγραφέα που έζησε τα νεανικά του χρόνια στο Βόλο, ενώ με την πόλη διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς έως ότου έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Σπύρο Μαβίδη, ως ελάχιστοφόρο τιμής σε έναν από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου οφείλει με κάθε ευκαιρία να αναδεικνύει το έργο του και να υπενθυμίζει στο βολιώτικο κοινό το συμπολίτη συγγραφέα που τίμησε το ελληνικό θέατρο με τα έργα του.

«Το Τάβλι» είναι το τέταρτο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη που παρουσιάζεται στην πόλη με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, ενώ ως έργο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά – προηγήθηκε το 2009 η παρουσίασή του ως παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου (σε ενιαία παράσταση με το μονόπρακτο «Η Βέρα»).

Την περίοδο 2002 – 2003 ανέβηκε στην Παλαιά Ηλεκτρική το «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δ. Κεχαΐδη – Ε. Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, το 2010 στο ίδιο θέατρο, το «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Νίκου Ορφανού.

Οι Κωνσταντίνος Κάηπας και Νίκος Ορφανός με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό για το κείμενο και το συγγραφέα του, σκηνοθετούν το διαχρονικό έργο με τη νεανική, αλλά έμπειρη ματιά τους,ενώ ταυτόχρονα υποδύονται τους ρόλους του «Φώντα» και του «Κάλλια», ρόλους αντιπροσωπευτικούς του σύγχρονου νεοέλληνα όπως έντεχνα τον σατιρίζει ο Δημήτρης Κεχαϊδης στην πλειοψηφία των έργων του.

«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, σαράντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα από το θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν..

Το έργο σκηνοθετούν οι πρωταγωνιστές Νίκος Ορφανός και Κωνσταντίνος Κάππας. Τα σκηνικά-κοστούμια επιμελήθηκε η Πηνελόπη Μπάμπου, τους φωτισμούς ο Γιώργος Ανεστόπουλος και την μουσική ο Νίκος Ορφανός. Οι παραστάσεις στην πόλη του Βόλου αποτελούν προϊόν συνεργασίας του «Κέντρου Υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης» και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. Δη.Πε. θε. Βόλου.

Οι παραστασεις στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθούν: Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Απριλίου στις 21:00 και την Κυριακή 22 Απριλίου στις 20:00.

Η τιμή εισόδου είναι 12 ευρώ και τα τηλέφωνα κρατήσεων: 24210 — 32818 και 6977.449.895.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου