ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Μαριώ

στο-βόλο-η-μαριώ-322955

Στη μουσική σκηνή της Νυχτωδίας θα εμφανιστεί η γνήσια ρεμπέτισσα Μαριώ, ενώνοντας την φωνή της με την νέα σύγχρονη τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου, την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου στις 22.30. Στο μεταξύ, ξεκίνησε η προπώληση για την συγκεκριμένη μουσική βραδιά, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η προπώληση ξεκίνησε από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δημητριάδος και Κουμουνδούρου. Ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν, με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλαιώνουν ποτέ. Χωρίς να λείψουν και τα καλύτερα τραγούδια της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Τις δύο ερμηνεύτριες πλαισιώνουν οι : Τάσος Γιαννούσης – μπουζούκι, Τάσος Αντωνίου – κιθάρα και Αντώνης Τζήκας – κοντραμπάσο.

Η Μαριώ, μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων, τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός. Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Δερβενιώτη και Βίρβο και είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε και μέχρι σήμερα υπηρετεί με συνέπεια και πάθος το τραγούδι που αγαπά και το «ταξιδεύει» τόσο ανά την Ελλάδα όσο και τον κόσμο μέσα από διεθνή φεστιβάλ στα οποία συμμετέχει.

Έχει σημαντική δισκογραφία με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της. Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου (European Forum Of World Music Festivals) ως η σημαντικότερη Περιοδεύουσα Καλλιτέχνις για το 1999 (Touring Artist of the Year). Την ίδια χρονιά ο δίσκος της “The Grand Dame From Greece” μπήκε στο Top 20 του European World Music Charts για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.

Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική. Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά στις δημοφιλείς μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, όπου την ξεχώρισε ο Μανώλης Ρασούλης και την άκουσε ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος και της έκανε πρόταση να εμφανιστεί μαζί του στην Αθήνα. Συνεργάζεται με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Χάρις Αλεξίου, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Κώστα Μακεδόνα και… τρία χρόνια μετά έρχεται η πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά», σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου. Ένας δίσκος που γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ». Η εμπειρία της επί σκηνής ενισχύεται στο πλευρό των Μανώλη Φάμελλου, Νίκου Ζιώγαλα, Οδυσσέα Τσάκαλου, Μάκη Σεβίλογλου και Χρήστου Νικολόπουλου. Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο «Τατουάζ», όπου το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει στιχουργικά η Χάρις Αλεξίου.

Η Νυχτωδία βρίσκεται στην οδό 2ας Νοεμβρίου 98, το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 24210 22101 και η τιμή εισόδου 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, της συμβολής των οδών Δημητριάδος & Κουμουνδούρου, με τηλέφωνο 24210 76210-2.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι: e-Volos.gr, Marconi Radio 96,1 F.M., Astra TV, εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και Yes Magazine.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου