ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Google μας “ταξιδεύει” σε ελληνικά μουσεία

η-google-μας-ταξιδεύει-σε-ελληνικά-μουσε-324032

Η Google επεκτείνει τη συλλογή της με έργα τέχνης, το Google Art Project, ένα πρόγραμμα για τη διαδικτυακή προβολή σημαντικών μουσείων από όλο τον κόσμο…

Το πρόγραμμα επεκτείνεται και περιλαμβάνει πλέον εκατοντάδες εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

H αναβαθμισμένη έκδοση του Google Art Project φιλοξενεί πλέον 151 μουσεία από 40 χώρες, ωστόσο προσφέρει εικονικές ξεναγήσεις, με την τεχνολογία του Google Street View, μόνο για τα 46 από αυτά τα μουσεία.

Ένα από αυτά είναι το Μουσείο Ακρόπολης, στο οποίο οι χρήστες μπορούν πλέον να ξεναγηθούν με θέα 360 μοιρών από την άνεση του σπιτιού του. Μπορούν επιπλέον να απολαύσουν λεπτομέρειες των έργων από μικρή απόσταση χάρη στις γιγάντιες εικόνες των 2 Gigapixel.Το Google Art Project έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2011 με 1.000 έργα τέχνης από 17 μουσεία σε 9 χώρες, ανάμεσά τους η Tate Gallery του Λονδίνου, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η Γκαλερί Uffizi της Φλωρεντίας και το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.

Η αναβαθμισμένη του έκδοση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου