Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Παιδικού Βιβλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-03, 10:53:29
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Παιδικού Βιβλίου

Σε ειδική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Θερβάντες -χθες 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν- ανακοίνωσε o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων που εκδόθηκαν το 2011 καθώς και τα βραβεία σε εκπαιδευτικούς, σχολεία και συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, που έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδικό βιβλίο και έχουν προωθήσει την φιλαναγνωσία.

Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου.

-«Οι καλοί πειρατές και οι κακοί πειρατές» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή. Εκδόσεις Παπαδόπουλος

-«Η Αγάπη της μυρμηγκίνας και του τζίτζικα» του Γιώργου Μπουμπούση και της εικονογράφου Βανέσσας Ιωάννου.

-Βραβείο «Πηνελόπης Μαξίμου», βιβλίου με ιστορία.

-«Το ζωντανό ρομπότ» της Ναννίνας Σακκά -Νικολακοπούλου. Εκδόσεις Πατάκη και «Αστέρια στον πάτο της λίμνης» της Εύη Γεροκώστα. Εκδόσεις Μεταίχμιο

-Βραβείο «Φανής Αποστολίδου», βιβλίου με εκτενές παραμύθι ή μυθιστόρημα.

-«Οι εφτά ζωές του Κόμπου» της Άννας Κοντολέων. Εκδόσεις Πατάκη και

-«Δεν είμαι τέρας, σου λέω!» Παναγιώτα Πλησή. Εκδόσεις Κέδρος

-Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου», βιβλίου γνώσεων.

-«Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη» Εύη Τσιτιρίδου. Εκδόσεις Πατάκη και

-«Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου» της Μαρίζας Ντεκάστρο Εκδόσεις Μεταίχμιο

-Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου» σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

-«Έλα να πετάξουμε μαζί» της Κάτιας Πινό. Εκδόσεις Βεργίνα και

-«Ένα απλό μολύβι» της Ασπασίας Πρωτογέρου. Εκδόσεις Πατάκη.

Επίσης απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι σε εκπαιδευτικούς, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και βιβλιοθήκες, για την προσπάθεια τους για τη διάδοση του παιδικού βιβλίου.

Το βραβείο Πηνελόπης Δέλτα απονεμήθηκε στην συγγραφέα Αργυρώ Κοκορέλη για τη συνολική προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία.

Το βραβείο Κ.Π. Δεμερτζή απονεμήθηκε στη δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Το βραβείο που απονέμεται στον εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον για τα βιβλία μοιράστηκαν οι καθηγήτριες Κωνσταντίνα Δράκου και Ισαβέλλα Σιδηροπούλου.

Επίσης βραβεύτηκε η βιβλιοθήκη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και το πρόγραμμα φιλανάγνωσης στην παιδική Λέσχης Ανάγνωσης Κω.

Βραβείο καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας με χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικτύου πήρε το blog «filanagnosiaprogram.blogspot.com» της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ακόμη βραβεύτηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η βιβλιοθηκονόμος Σοφία Κράλλη από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Μοσχάτου και το μαθητικό έντυπο «Τα μυστικά του θρανίου» του 7θέσιου 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου Χανίων.

Ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της IBBY -Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Βαγγέλης Ηλιόπουλος είπε ότι «οι πωλήσεις παιδικών βιβλίων και η παραγωγή παιδικών βιβλίων έχει μειωθεί, όχι όμως η ποιότητα του κειμένου και της εικόνας. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους που χωρίς μέσα αγωνίζονται για το βιβλίο, δασκάλους με κομμένους μισθούς, προσπάθειες με νέες τεχνολογίες, συλλόγους γονέων. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να τους πούμε ένα μπράβο και το κάνουμε».

   

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=