ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ούτε γάτα ούτε ζημιά»

ούτε-γάτα-ούτε-ζημιά-328030

Από τη θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» στην Παλιά Ηλεκτρική

Την διαχρονική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου με τίτλο «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» παρουσιάζουν και πάλι οι «Σκηνοβάτες», σήμερα Δευτέρα 2, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 21.15 στην Παλιά Ηλεκτρική.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παράσταση έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τον κόσμο πέρσι, τόσο στην Παλιά Ηλεκτρική, όσο και στα χωριά του Πηλίου και στη Σκιάθο που περιόδευσε. Τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων την είδαν, που δηλώνουν ότι θέλουν να την ξαναδούν, αλλά και η έκδηλη επιθυμία να τη δουν όσοι δεν πρόλαβαν πέρσι, ώθησαν την ομάδα να αποφασίσει να την ανεβάσει και πάλι.

Σκηνοθέτης της παράστασης και πρωταγωνιστής ο γνωστός μας πλέον Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Σόφη Ηλιάδη, Ελένη Καββαδία, Νίκος Παλιούρας, Μαριάννα Ηλιάδη, Γιάννα Αλνακά, Δημήτρης Καρατζόγλου, Νικόλας Πλακόπουλος, Ειρήνη Σκουλή, Μιλίτσα Νίκολιτς και Στάθης Καραδημητρίου.

Η ομάδα επιθυμεί να ευχαριστήσει τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, που στηρίζει πάντα τις προσπάθειές της, καθώς και όλους τους χορηγούς, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών, επιτρέπουν στην ομάδα να μοιράζεται με τον κόσμο το μεράκι και την αγάπη της για το θέατρο.

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένα ταλέντο αστείρευτο, με το χαμόγελο διαρκώς στα χείλη και το πενάκι του πάντα έτοιμο να σκαρώσει την πιο απίθανη και τρυφερή ιστορία, είτε σα χρονογράφος-ευθυμογράφος στις εφημερίδες της εποχής, είτε σα θεατρικός συγγραφέας.

Έχοντας στο ενεργητικό του περίπου διακόσια πενήντα θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια, μόνος του ή σε συνεργασία με το Χρήστο Γιαννακόπουλο, υπήρξε ο πλέον παραγωγικός συγγραφέας της χρυσής εποχής. Mε χιούμορ, ζωντάνια και θάρρος. Kαι με μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει το κωμικό με το τραγικό.

Στον πυρήνα της ηθογραφίας μιας εξελισσόμενης καθημερινότητας και στην καρδιά της σάτιρας, μακριά από κάθε λογής διδακτισμούς και χλευαστικά τεχνάσματα, με το λεπτό χιούμορ μιας τρυφερής ματιάς, μέσα από την οποία ο αναγνώστης και ο θεατής μπορούν να ταυτιστούν απόλυτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου