ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια δυνατή παράσταση

μια-δυνατή-παράσταση-328640

Σήμερα θα παρουσιαστεί το έργο «Camille Claudel: Το κύμα της τρέλας»

«Camille Claudel: Το κύμα της τρέλας» τιτλοφορείται η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 1η Απριλίου στις 19.30 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίοδος ΑμΚΕ» προσκαλεί τον Πολιτιστικό Οργανισμό «ΑΙΩΝ» για την συγκεκριμένη παράσταση.

Το έργο βασίζεται στην αλληλογραφία της γλύπτριας με τον μεγάλο της έρωτα Αύγουστο Ροντέν, καθώς και με τον αδελφό της διπλωμάτη και συγγραφέα Πωλ Κλoντέλ.Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Στέλιου Κρασανάκη, η μετάφραση της Ρούλας Τσιτούρη. Καμίγ είναι η Λυδία Φωτοπούλου, ενώ τα σκηνικά και τα κουστούμια σχεδιάστηκαν από τη Ντόρα Λελούδα. Το video έγινε από τον Χρήστο Δήμα και ο ηχητικός σχεδιασμός από τον Σπύρο Αραβοσιτά. Επιμέλεια κίνησης από την Αμάλια Μπέννετ. Φωτισμοί, Γιάννης Δρακουλαράκoς.

Η παράσταση παρακολουθεί τη διαδρομή της Καμίγ Κλoντέλ από τη δημιουργική της νιότη έως την παράφρονα «ώριμη ηλικία» και τον εγκλεισμό της για 30 χρόνια στο άσυλο έως το θάνατο της το 1943, ακολουθώντας τις μορφές και τις φόρμες που εκείνη πρώτη επινόησε. Το κείμενο ιχνηλατεί τη συντριβή της γυναίκας-δημιουργού με τη θριαμβευτική δύναμη σε μια εποχή έντονα συντηρητική, που κυριαρχείται από κοινωνικές ανακατατάξεις και ανδροκρατούμενες αντιλήψεις.

Αναδεικνύονται οι συγκρουσιακές οικογενειακές σχέσεις, οι καταστροφικές εμμονές και προκαταλήψεις περί στίγματος, τροχοπέδη στη δημιουργικότητα και την ορμή της νιότης συγκροτώντας το κύμα της τρέλας του μεσοπολέμου που φτάνει μέχρι την εποχή μας. Οι επιστολές που έστελνε η ιδιοφυής δημιουργός στο δάσκαλο και μεγάλο έρωτα της Auguste Rodin, στον αδελφό της Paul Claudel και στην μητέρα της, βασισμένες στο βιβλίο-αφιέρωμα του Jacques Cassar, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αποτελούν το υλικό για την συγκεκριμένη παράσταση.

Την διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Μάριος Βαζαίος. Η τιμή εισόδου είναι 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ» Μεταμορφώσεως 23α με Σοφοκλέους τηλ.24210 31993 και στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων “Δίαυλος”. Τοπάλη 14, τηλ.: 24210-25363.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου