ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Χανδέλη διοργανώνεται στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο

εκθεση-ζωγραφικής-του-στέφανου-χανδέ-189650

Eκθεση ζωγραφικής με έργα του Στέφανου Χανδέλη και τίτλο «Το Ανοικτό – Ο άνθρωπος και το ζώο» εγκαινιάζεται μεθαύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στον Χώρο Τέχνης δ., Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος στον Βόλο, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων για την πανδημία μέτρων ασφαλείας.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του γνωστού δημιουργού, που επανέρχεται στον Βόλο, καθώς έχει δώσει το «παρών» το καλοκαίρι του 2020 στον Χώρο Τέχνης δ. στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «Συγγενείς Διαφορετικότητες», καθώς επίσης και παλαιότερα τον Δεκέμβριο του 2013 στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» παρουσιάζοντας με την ομάδα Αβολοι την performance Invito αποσπώντας τον θαυμασμό του φιλότεχνου κοινού.

Ο Στέφανος Χανδέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ (1988-1993) με καθηγητή τον Δ. Μυταρά, συνέχισε το 1994 με γλυπτική παρακολουθώντας το εργαστήριο του Θ. Παπαγιάννη, ενώ έχει λάβει διετή υποτροφία από το ΙΚΥ. Από το 1996 έως σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κύριο θέμα το ανθρώπινο σώμα και τη σχέση του με τον χώρο. Η σχέση αυτή και τα όριά της έχουν διερευνηθεί και από εικαστικές παρεμβάσεις σε θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με τον Λευτέρη Βογιατζή στο θέατρο «Αμόρε».

Στο ίδιο πλαίσιο και στη βάση του αστικού εδάφους – τοπίου ο Στέφανος Χανδέλης εμπλέκεται με τη Νομαδική Αρχιτεκτονική, που δρα στην Αθήνα από το 2005 διερευνώντας τον δημόσιο χώρο και πώς το ανθρώπινο σώμα δραστηριοποιείται (www.nomadikiarxitektoniki.gr).

Συμμετείχε σε πολλές δράσεις με κεντρικό άξονα τον χώρο και τη δημόσια διαχείρισή του δίνοντας το «παρών» στη 2η Biennale της Αθήνας, αλλά και στο Eljardin Parajiso στη Νέα Υόρκη. Διεθνείς παρουσιάσεις, ατομικές και ομαδικές, συμμετοχή στη 15η Διεθνή Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, αλλά και αντίστοιχες στην Ελλάδα και σε διάφορα σημεία της χώρας λειτουργούν στην κατεύθυνση της ομαδικής δημιουργίας, που ο ίδιος υπηρετώντας τον μοντερνισμό ξεπερνά την ατομικότητα του καλλιτέχνη. Συμμετέχει σε ανοιχτές παρουσιάσεις και ανάλογες δράσεις με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή στη διαδικτυακή έκθεση 200 χρόνια ασφυξία, επιμέλεια ομάδα ΦΥΤΑ με τη video performance 1821 Eπανάσταση.

Η έκθεση έργων του Στέφανου Χανδέλη στον Χώρο Τέχνης δ. διαρκεί έως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με ωράριο λειτουργίας Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 και Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου