ΕΞΟΔΟΣ

Χρώμα γιορτής στην πόλη

χρώμα-γιορτής-στην-πόλη-254921

Εορταστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Βόλου για τους φίλους του πολιτισμού κάθε ηλικίας

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν ψυχαγωγία, χαρά και διασκέδαση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνεχίζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η επετειακή έκθεση «Η ματιά των άλλων» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετειακής χρονιάς «200 χρόνια: 1821-2021». Ξένοι περιηγητές, Φιλέλληνες και Ελληνες ζωγράφοι αποδίδουν στιγμές, μορφές και ήθη από τα χρόνια της Επανάστασης ώς και τα τέλη του 19ου αιώνα.

Αύριο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 10:00 – 11:30, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρζτιο Ντε Κίρικο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής κούκλας με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού (Covid Free).

Την ίδια μέρα στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα η πλατεία Αγίου Νικολάου στις 12:00 θα πλημυρίσει με κάλαντα και τραγούδια από διαφορετικές χώρες από τη χορωδία κατοίκων Νοτίου Πηλίου «ΧορΤωδία». Πιάνο – ενορχήστρωση Νίκος Παπαθανασίου. Διεύθυνση Νίκος Αδρασκέλας. Την ίδια ώρα κατά μήκος της Ερμού θα παρουσιαστεί εικαστική δράση δρόμου από τους χορευτές της ομάδας χοροθεάτρου OFF ART, που ως ζωντανά γλυπτά παίζουν διακριτικά με τους περαστικούς γεμίζοντας τον δρόμο μελωδίες και κίνηση. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Αύριο το βράδυ, εξάλλου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο – Μανδηλαρά με Σταδίου) θα διοργανωθεί μία ιδιαίτερη συναυλία για μικρούς και μεγάλους με τραγούδια από τα musical, την Disney και την πιο αγαπημένη γιορτή για όλο τον κόσμο, τα Χριστούγεννα! Συμμετέχουν η Κατερίνα Αποστολοπούλου (υψίφωνος), η Νεκταρία Παπαδημητρίου (στο πιάνο) και η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου. Φιλική συμμετοχή Μαρία Νιζάμη. Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Είσοδος 5€ (Covid Free).

Μεθαύριο Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 11:30 – 13:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά – Σταδίου) διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής κούκλας με δωρεάν συμμετοχή για νήπια και παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού παιδιά (Covid Free).

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Free, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και τη διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες θεατές (18 ετών και άνω) κατόπιν ελέγχου ταυτοπροσωπίας και επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Για θεατές από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου