Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-05, 21:00:39
Γιορτινά γούρια και χειροποίητες δημιουργίες στην εορταγορά των Οδηγών του Βόλου
Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από το Τοπικό Τμήμα Βόλουτου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Με σπιτικά γλυκά και εορταστικά διακοσμητικά θα πραγματοποιηθεί και φέτος η χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ στο Σπίτι της Οδηγού, Ι. Καρτάλη 26, στον Βόλο.

Το Bazaar του Οδηγισμού, όπως είναι σε όλους γνωστό, αποτελεί θεσμό και παράδοση, καθώς πραγματοποιείται τα τελευταία 69 χρόνια στον Βόλο και η προετοιμασία όλων των ειδών γίνεται πάντα με μεράκι και αγάπη από τα μέλη του Τοπικού Οδηγισμού. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη του Οδηγισμού στην πόλη μας και η ενίσχυση του παιδαγωγικού του έργου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και έφηβοι να γνωρίσουν τον οδηγικό τρόπο ζωής και να γίνουν αυριανοί υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιβλίο «Οδηγισμός - Τοπικό Τμήμα Βόλου 1938 – 2008: 70 χρόνια δράσης και προσφοράς», το πρώτο Bazaar του Τοπικού Τμήματος Βόλου έγινε το 1952 με πρωτοβουλία της Αρχηγού Έλλης Καραγιαννοπούλου και με την υποστήριξη της Τοπικής Εφόρου Νίκης Σαμαρά, που προσέφερε ιδέες και χειροτεχνίες. Η πρώτη εορταγορά στεγάστηκε στη Λέσχη Δημοσίων Υπαλλήλων, πάνω από τον κινηματογράφο «Τιτάνια», στην παραλία του Βόλου και σημείωσε πράγματι μεγάλη επιτυχία.

Η αρχή έδωσε τη συνέχεια, καθώς η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και τα επόμενα χρόνια. Κι έτσι καθιερώθηκε, άλλοτε στο Τουριστικό Περίπτερο στην οδό Αργοναυτών, άλλοτε σε άλλες αίθουσες στην παραλία του Βόλου, μέχρι να χτιστεί το 1956 το «Σπίτι της Οδηγού», στην οδό Ιωάννου Καρτάλη 26, στο Βόλο, που φιλοξένησε τις μετέπειτα Χριστουγεννιάτικες εορταγορές με την ίδια πάντα επιτυχία.

Τα είδη που προσφέρονταν τότε και εξακολουθούν να προσφέρονται και σήμερα είναι σπιτικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα εξαιρετικής ποιότητας, φτιαγμένα με την ίδια συνταγή - παρακαταθήκη της Σούλας Σαλτίκη. Ολα με αξεπέραστη ζαχαροπλαστική τέχνη και εξαιρετική φροντίδα από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και της Ομάδας Συνεργασίας και με διάθεση προσφοράς για την ενίσχυση του Οδηγισμού και των δράσεών του στο Βόλο. Και είναι αλήθεια ότι πάρα πολλοί φίλοι του Οδηγισμού περιμένουν κάθε χρόνο να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τους και κομψά, πρωτότυπα και χρήσιμα χριστουγεννιάτικα στολίδια από την εορταγορά των Οδηγών.

Κι όταν το ενδιαφέρον έγινε φήμη και καταξιώθηκε η διοργάνωση, αποδείχθηκε ότι ο χώρος στο «Σπίτι της Οδηγού» δεν έφθανε και αναζητήθηκαν μεγαλύτεροι σε γνωστά ξενοδοχεία του Βόλου.

«Φέτος, οι συνθήκες μας οδήγησαν και πάλι στη φιλόξενη Εστία του Τοπικού Τμήματος Βόλου, όπου τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας και του Τοπικού Συμβουλίου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται πυρετωδώς από τέλη Νοεμβρίου για να είναι έτοιμα όλα για την χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Δεκεμβρίου. Αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο συναντιούνται καθημερινά στο «Σπίτι της Οδηγού» που μετατρέπεται σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνημάτων, και με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγάπη και προθυμία ετοιμάζουν τα γλυκά και τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για την είσοδο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και η χρήση μάσκας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για παραγγελίες τηλεφωνικά στο 6944501184.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=