ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αινίγματα» με έντονα χρώματα

αινίγματα-με-έντονα-χρώματα-280067

Παράταση στην έκθεση του Θανάση Λάλα στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο

Παρατείνεται έως το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από το φιλότεχνο κοινό, η έκθεση έργων με τίτλο «Αινίγματα» του Θανάση Λάλα, που λειτουργεί με επιτυχία στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο, Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος.

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, που είχε έρθει στον Βόλο με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης και της παρουσίασης των βιβλίων του για τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γιώργο Νταλάρα παρουσία και του δημοφιλούς ερμηνευτή, παρουσιάζει το σύνολο της ιδιότυπης εικαστικής του προσέγγισης με έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων παράλληλα με άλλες δημιουργίες μικρών γλυπτών και άλλων κατασκευών.

Ο Θανάσης Λάλας δημοσιογράφος που εισήγαγε νέα γραφή και αντίληψη συνεντεύξεων και συναντήθηκε με κορυφαίες προσωπικότητες σε διεθνές επίπεδο, συγγραφέας ξεχωριστών αυτοβιογραφιών με τη δική του ανάδειξη λόγου και γραφής και πολύπλευρος καλλιτέχνης με εικαστικές προσεγγίσεις έχει δηλώσει μεταξύ άλλων: «… η τέχνη μάς απελευθερώνει. Μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι ακόμα και τα πιο ευτελή υλικά, τα πιο απαξιωμένα υλικά, μπορούν με φαντασία και διάθεση μοιράσματος να μεταμορφωθούν σε φορείς ομορφιάς και ξαφνιάσματος, να γίνουν φορείς ονείρου. Επεμβαίνοντας σε υλικά που όλοι θεωρούμε απλώς χρήσιμα, δίνω το σύνθημα, να απελευθερωθούν οι αισθήσεις μας. Σκοπός μου είναι να αποδείξω ότι η τέχνη δεν έχει μια μόνιμη κατοικία, έναν άσπρο άδειο τοίχο, πίσω από τον καναπέ στο σαλόνι».

Ο Θανάσης Λάλας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει αφοσιωθεί στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Ζει μεταξύ Αθήνας, Μαϊάμι και Παρισιού. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορες εκθέσεις. Εχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις που όρισαν την καριέρα του και την εικαστική του πορεία και ματιά.

Αρχισε σχεδιάζοντας τετράδια καθημερινών σκέψεων και συναντήσεων, καλλιτεχνικά ημερολόγια και την ίδια περίοδο, ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε τραπεζομάντιλα εστιατορίων και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, δημιουργώντας το δικό του μοναδικό εικαστικό κόσμο, τον κόσμο του Θανάση Λάλα.

Η έκθεση έργων του Θανάση Λάλα στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης δ. διαρκεί έως τις 11 Δεκεμβρίου και λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:30, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου