Τιμούν τον Παπαδιαμάντη

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-05, 14:01:30
Επετειακή παπαδιαμαντική έκδοση από τον Δήμο Σκιάθου
Τιμούν τον Παπαδιαμάντη

Το διήγημα «Αγάπη στον κρεμνό» εξέδωσε ο Δήμος Σκιάθου 

Τη μνήμη του Μεγαλέξανδρου των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη τιμά ο Δήμος Σκιάθου 170 χρόνια από τη γέννησή του, με την πρώτη έκδοση του εξαιρετικού διηγήματος, που φέρει τον τίτλο «Αγάπη στον κρεμνό».

Το διήγημα «Αγάπη στον κρεμνό» είναι η έκθεση προσωπικών αναπολήσεων του Παπαδιαμάντη από εκδρομή, που πραγματοποίησε ο ίδιος με καλό του φίλο, τον Γιαννάκη του Αργυρού, σε περιοχές της Βόρειας Σκιάθου, με θέμα τη διάσωση του ανθρώπου που πέφτει στον κρεμνό και κυρίως την εν γένει διάσωση του ανθρώπου που τελικά σώζεται διά της αγάπης του Θεού.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, κορυφαίος διηγηματογράφος και από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας, δεν επιδίωξε ποτέ να εκδώσει ούτε ένα έργο του. Ωστόσο, η μοναδικότητα του έργου του κεντρίζει τόσα χρόνια μετά το ενδιαφέρον, που παραμένει αναλλοίωτο, άχρονο και διαχρονικό.

Ο Δήμος Σκιάθου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ) τιμά με την έκδοση την προσφορά του Παπαδιαμάντη στα γράμματα, αλλά και στον άνθρωπο, ο οποίος ιδιαίτερα στις μέρες μας αισθάνεται έντονη την ανάγκη να ανατρέχει στο έργο του.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=