ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χειροποίητα έργα τέχνης

χειροποίητα-έργα-τέχνης-281853

Ανοίγει σήμερα η εορταστική έκθεση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Ανοίγει σήμερα η γιορτινή έκθεση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου με χειροποίητες δημιουργίες που απηχούν το μεράκι και την προσπάθεια των μελών να αναδεικνύουν και να διασώζουν την τοπική παράδοση.

Επειδή το χειροποίητο είναι…αλλιώς, ετοιμάστηκε και φέτος το καθιερωμένο παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του.

Η γιορτινή έκθεση φιλοξενείται στην όμορφα στολισμένη και ζεστή αίθουσα «Μαρία Γκέκου». Χώρος μουσειακός με τη σφραγίδα των έντεκα αργαλειών, κατάφορτος με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και μικροκαλλιτεχνήματα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής, φτιαγμένα με παραδοσιακές, τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων. Μια σειρά προτάσεων για προσωπικά δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι και το γραφείο, που με την αίσθηση της αυθεντικότητας που τα διακρίνει και το πλεονέκτημα, ότι έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία, είναι μοναδικά και αναντικατάστατα. Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες και ιδιαίτερα με την χειροτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης του νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των εργαστηρίων του εδώ και 14 χρόνια ζωντανεύει παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα πολλαπλώς. Ουσιαστικά προτείνει μια διέξοδο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών μέσα από ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων. Ενα παράθυρο στην οικιακή οικονομία.

Η γιορτινή έκθεση λειτουργεί από σήμερα Σάββατο 4 έως την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στον χώρο των εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου), με ωράριο από Τρίτη έως Παρασκευή πρωί 11.00-13.00 και απόγευμα 17.00-20.00. Σάββατο 11.00-13.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Πληροφορίες τηλ. 2421305753, 6980706903.

Στον χώρο των εργαστηρίων τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα νομοθετημένα μέτρα προστασίας από τον covid 19. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της μικρής χριστουγεννιάτικης έκθεσης η είσοδος θα επιτρέπεται ανά τρία άτομα και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου