Αναδεικνύει την τοπική ιστορία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-04, 17:30:21
Πόλος έλξης για το κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
Αναδεικνύει την τοπική ιστορία

Χειμερινό ωράριο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας ισχύει στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου μέχρι τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά εκτός Τρίτης και ώρες 08.30 - 15.30.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού ωραρίου ισχύει μειωμένο εισιτήριο 2 ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, δηλαδή 5 Δεκεμβρίου, 2 Ιανουαρίου, 6 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου.

Επιπλέον, επειδή το Μουσείο Βόλου συμμετέχει στην εθνικής εμβέλειας Δράση «21», στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο στις 21 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με τη μόνιμη έκθεση οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην περιοδική έκθεση που λειτουργεί στο χώρο του, με τίτλο: Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου 1909-2019.

Επίσης, έως τις 20 Ιανουαρίου 2022 παρατείνεται λόγω ενδιαφέροντος η έκθεση της Xάρτας της Ελλάδος σε κέντημα, έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Επετειακή δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού. Το λαμπρό έργο της νεοελληνικής χειροτεχνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ειδική εκδήλωση (21 Ιουλίου 2021) που διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει αναρτηθεί στην είσοδο του Μουσείου ενημερωτικό υλικό για τη Χάρτα του Ρήγα και την Επανάσταση στο Πήλιο, ενώ το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την Επανάσταση καθώς και στα επετειακά κείμενα που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας efamagvolos@culture.gr 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=