Η τριήρης “Ολυμπιάς” στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-23, 09:50:30
Η τριήρης “Ολυμπιάς” στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου

 Αξιοθέατο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα αποτελέσει η τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα περιοδεύσει ως έκθεμα σε διάφορες πόλεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η τριήρης θα διατεθεί στην εταιρεία International Advantage Corporation (IAC) «για χρήση αυτής ως έκθεμα την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, Ιούλιο – Αύγουστο 2012, και μελλοντικά σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

Η τριήρης «Ολυμπιάς» έχει μήκος 37 μ. και βύθισμα 1,3 μ. Η κατασκευή της, που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1985 και ολοκληρώθηκε το 1987, βασίστηκε σε σχέδια Βρετανών καθηγητών και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ν.Χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο μεγάλων γεγονότων, όπως για τη μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η «Ολυμπιάς» είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο και το 1993 για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 2.500 ετών δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=