Διεθνής αναγνώριση του ΠΙΟΠ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-22, 16:32:40
 Διεθνής αναγνώριση του ΠΙΟΠ

Πανευρωπαϊκό Βραβείο απέσπασε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

Κορυφαία διεθνή διάκριση απέσπασε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, στο οποίο απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο της Europa Nostra στην κατηγορία «Ειδικές υπηρεσίες». Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τέσσερα βραβεία της Europa Nostra για σχέδια συντήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς απέσπασε το 2012 η Ελλάδα. Το πολύ σημαντικό βραβείο που απέσπασε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, εγγράφεται ως μια ακόμη κίνηση έμπρακτης αναγνώρισης του υψηλού πολιτιστικού έργου που αναπτύσσεται στο δίκτυο των Μουσείων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Βόλου.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο Μουσείων που έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς απαρτίζεται από : το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το Μουσείο Μετάξης και ο κύκλος παραμένει ανοιχτός, καθώς το δημιουργικό όραμα των ιθυνόντων του Ιδρύματος, επεκτείνεται και σε άλλα σημεία του Ελλαδικού χώρου.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν την 1η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια τελετής στο μοναστήρι Jerοnimos της Λισαβόνας, παρουσία του προέδρου της Europa Nostra Πλασίντο Ντομίνγκο, του προέδρου της Πορτογαλίας Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και της επιτρόπου για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού Ανδρούλας Βασιλείου.

Η Europa Nostra είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ευρωπαϊκής εμβέλειας, εκπροσωπώντας 250 ΜΚΟ σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές χώρες. Υποστηρίζεται από περισσότερες από 150 δημόσιες υπηρεσίες και εταιρείες, καθώς και από περισσότερα από 1500 ανεξάρτητα μέλη. Το τεράστιο δίκτυο επαγγελματιών και εθελοντών της έχει αναλάβει τη δέσμευση να διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης για τη σημερινή γενιά και τις γενιές του μέλλοντος, επιβραβεύοντας παράλληλα το έργο που επιτελούν κορυφαίοι φορείς, όπως το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=