ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση

ενδιαφέρουσα-θεατρική-παράσταση-302231

Το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη αρχίζει τη νέα θεατρική σεζόν με το έργο των Κ. Παπουτσή, Δ. Καραμήτσου «Οι εγκλωβισμένες ή ένας είναι ο τρόπος…». Οι παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη, Πλάτωνος 20, στον Βόλο.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα δύο γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, εγκλωβίζονται στην είσοδο πολυκατοικίας εξαιτίας σεισμού. Θα γνωριστούν και θα γνωρίσουν τις διαφορές και τις ομοιότητές τους. Οι διαφορές είναι τα «θέλω» τους και οι ομοιότητες τα «πρέπει» τους, που τις κρατούν εγκλωβισμένες, όπως η χαλασμένη πόρτα της εισόδου. Σε 70 λεπτά θα έρθουν κοντά και θα εμπιστευτεί η μία στην άλλη τα βαθιά τους μυστικά και τα απραγματοποίητα όνειρά τους. Θα νιώσουν αλληλέγγυες και θα προσπαθήσει η μία να βοηθήσει την άλλη. Θα αμφισβητήσουν τα κοινωνικά πρέπει και θα προσπαθήσουν να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Δύο γυναίκες που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην τάση υποταγής και στην τάση χειραφέτησης. Αγνωστες μεταξύ τους που η τύχη τις έφερε κοντά. Τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη, αλλά και με πολλά κοινά. Θα καταφέρουν να ονομάσουν ό,τι τις πνίγει, ό,τι τις καθηλώνει, ό,τι τις εγκλωβίζει σε στερεοτυπικές συμπεριφορές καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούνε στα κοινωνικά πρέπει.

Ενα κείμενο που λειτουργεί, ίσως, σαν καθρέφτης και ο καθένας μπορεί να βρει μέσα πλευρές του εαυτού του και να πάρει θάρρος τουλάχιστον να τις ονομάσει, αν όχι να τις ανατρέψει. Οπλο τους το χιούμορ και η μεταξύ τους εμπιστοσύνη που θα ανοίξει ένα μικρό παραθυράκι αυτοεκτίμησης για να οδηγηθεί η κάθε μία τους στην αυτοπραγμάτωσή της.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Συνοδής Φουκαλά. Φωτισμοί, φωτογραφίες Αλκης Μαρούγκας, μουσική επιμέλεια Εύα Βούλγαρη, αφίσα Αντώνης Χρηστομάνος. Παίζουν οι ηθοποιοί Αννα –Μαρία Παναγιωτάκη και Δώρα Νονόγλου.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6906842332. Γενική είσοδος 10 ευρώ και προπώληση 8 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου Δευτέρα έως Παρασκευή. Στον χώρο εισέρχονται όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ράπιντ τεστ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου