Ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-20, 13:57:48
Ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον

Bιωματική δράση με τίτλο «Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας-Ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον» υλοποιεί το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με τον Μουσειακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλίας σήμεραΣάββατο 20 Νοεμβρίου, 10:30-13:00, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Ετος Σιδηροδρόμων 2021».

Το ταξίδι ξεκινά με μια σύντομη παρουσίαση του Μουσειακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλίας, καθώς και των σύγχρονων έργων ανάδειξης και αποκατάστασής του, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Στη συνέχεια,οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την έδρα του σιδηρόδρομου στον σταθμό του Βελεστίνου, θα ξεναγηθούν στις υποδομές του και θα γνωρίσουν από κοντά ιστορικές αφηγήσεις για τους σταθμούς, τα χωριά της διαδρομής, τη ζωή στον σιδηρόδρομο. Η δράση θα ολοκληρωθεί με ένα σύντομο ταξίδι στην αποκαταστημένη σιδηροδρομική γραμμή, με τη μουσειακή αυτοκινητάμαξα LinkeHofmann, κατασκευασμένη το 1937 και μοναδική επιζώσα του είδους της.

Ο Μουσειακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλίας ξεκίνησε τη δράση του το 1999 από μία μικρή ομάδα εθελοντών με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής γραμμής Βελεστίνο-Παλαιοφάρσαλο και την προβολή της πολύπλευρης ιστορίας των θεσσαλικών σιδηροδρόμων. Το έργο του είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣE.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2421029844,καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=