Ερευνητές ανακάλυψαν νέο πίνακα του Βαν Γκογκ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-21, 15:08:58
Ερευνητές ανακάλυψαν νέο πίνακα του Βαν Γκογκ

Μέχρι πρότινος αποδιδόταν σε άγνωστο καλλιτέχνη

Ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο πίνακα του Βαν Γκογκ, ύστερα από μια εκτενή ανάλυση με ακτίνες Χ σε ένα έργο που μέχρι πρότινος αποδιδόταν σε άγνωστο καλλιτέχνη.

Ο καμβάς, γνωστός ως «Νεκρή φύση με λιβάδι και τριαντάφυλλα», κρεμόταν σε ένα ολλανδικό μουσείο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες πριν τη πρόσφατη ανακάλυψη. Οι ιστορικοί τέχνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έργο του Βαν Γκογκ, καθώς πίσω από το τελικό κομμάτι, ο υπερηχογραφικός έλεγχος αποκάλυψε την εικόνα δύο παλαιστών.

Ισχυρίζονται ότι οι παλαιστές χαρακτηρίζουν το έργο του καλλιτέχνη της συγκεκριμένης περιόδου και αποτελούν επαρκή στοιχεία για την ταυτοποίηση. Οι επιμελητές του Μουσείου Kroeller-Mueller, στην Ολλανδία, αγόρασαν τον πίνακα το 1974, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για έργο του Βαν Γκογκ, ωστόσο σύντομα εκφράστηκαν αμφιβολίες γύρω από τη προέλευσή του.

Το 2003, το έργο αποδόθηκε σε άγνωστο καλλιτέχνη, καθώς οι εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι τόσο το μέγεθος του πίνακα, όσο και η υπογραφή του καλλιτέχνη (η οποία βρισκόταν στην επάνω δεξιά γωνία – ασυνήθιστο για τον Βαν Γκογκ) δεν αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ολλανδού ιμπρεσιονιστή.

Ωστόσο, τα πάντα ξεκαθάρισαν μέσω της μελέτης με ακτίνες Χ, οι οποίες παρουσιάζουν ξεκάθαρα τους δύο παλαιστές, ακόμη και τις πινελιές και τα χρώματα.

Η απεικόνιση ημίγυμνων μορφών αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ακαδημίας της Αμβέρσας, όπου ο Βαν Γκογκ σπούδασε το 1886

Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=