ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φαντάσου την πόλη

φαντάσου-την-πόλη-340410

Πρωτότυπη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο καπνού

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 19.30 στον χώρο του Κτηρίου Αποθήκης Καπνού (Ογλ και Ανθίμου Γαζή), η έκθεση με τίτλο «Φαντάσου την πόλη: Βόλος 2012» που θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 50 αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και καλλιτεχνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στην πόλη του Βόλου, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.

Επιπλέον, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 18.00 στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των μελετητών και θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σε σχέση με τα πιθανά σενάρια διαμόρφωσης του αστικού τοπίου της πόλης του Βόλου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της οργάνωσης «IDEA|TOPOS 2012- 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου (30 Μαρτίου – 1 Απριλίου) και Εκδηλώσεις Αστικού Πολιτισμού», και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας. Χορηγός Επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».

Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων που γίνεται στον διαδικτυακό τόπο platform.imaginethecity.gr, μεταφέρεται σε πραγματικό χώρο και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.

Το ImaginetheCity είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και τον πολιτισμό των ελληνικών πόλεων. Στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας. «Καθώς οι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην Κοινωνία με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το ImaginetheCity συγκροτείται για να αποτελέσει μια "δεξαμενή σκέψης" που διαπραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τα δημόσια έργα, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της έκθεσης.

Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Πέμπτη:16.00-21.00, Παρασκευή – Σάββατο: 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-19.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου