ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Βόλο ο Θανάσης Λάλας

στον-βόλο-ο-θανάσης-λάλας-330074

Εκθεση έργων του Θανάση Λάλα με τίτλο «Αινίγματα» εγκαινιάζεται απόψε Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος).

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, πολυπράγμων και πολυδιάστατος, παρουσιάζει το σύνολο της δουλειάς του προσφέροντας παράλληλα αφορμές για αναζητήσεις στα αίτια της δημιουργίας και εξηγήσεις για όσα η έμπνευση επιφέρει.

Με την ευκαιρία της έκθεσης ο Θανάσης Λάλας σημειώνει μεταξύ άλλων «η τέχνη μάς απελευθερώνει. Μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι ακόμα και τα πιο ευτελή υλικά, τα πιο απαξιωμένα υλικά, μπορούν με φαντασία και διάθεση μοιράσματος να μεταμορφωθούν σε φορείς ομορφιάς και ξαφνιάσματος, να γίνουν φορείς ονείρου».

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει αφοσιωθεί στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Ζει μεταξύ Αθήνας, Μαϊάμι και Παρισιού. Στη διάρκεια της τρέχουσας χρονικής περιόδου έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορες εκθέσεις.

Η έκθεση έργων του Θανάση Λάλα στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης δ. διαρκεί έως τις 5 Δεκεμβρίου και λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας.

Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Παρουσίαση βιβλίων

Τα βιβλία του Θανάση Λάλα «Γιώργος Νταλάρας …και το καλοκαίρι κρυώνω!» και «Στέλιος Καζαντζίδης θηρίο ανήμερο» παρουσιάζονται αύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 18.30 στο θέατρο «Αχίλλειον» (Αργοναυτών 54, Βόλος). Την εκδήλωση διοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Βόλου, οι εκδόσεις Αρμός, ο Χώρος Τέχνης δ. και το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη».

Οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Πολύζος και Ροσάνα Πώποτα θα συνομιλήσουν με τον Θανάση Λάλα, τον συνθέτη – μουσικό Ανδρέα Κατσιγιάννη και τον Γιώργο Νταλάρα. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας – τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης. Στο τέλος της βραδιάς το Μουσικό Σχολείο Βόλου επιφυλάσσει εμπνευσμένη μουσική έκπληξη στο κοινό.

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, ένα σπουδαίο Ελληνα συγγραφέα, και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης. Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον Αντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής του. Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους, άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Εχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά. Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στη γραφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου